РУКОМЕТНИ САМИТ У ТОПЛИЦИ: На једном месту Тута, Толе, Паја, Марио, Авра…

Понекад слика говори више од 1.000 речи. Пример тога је и ова фотографија која је вечерас настала у локалној кафани у Житорађи, где на се на једном месту налазе Европски и Светски шампион, са најтрофејнијим и истакнутијим рукометним радницима у Србији и последњих 20 година. Сви окупљени на како каже Миомир Маљевић – МЕЂУНАРОДНОМ РУКОМЕТНОМ САМИТУ.

–  На једном месту чувени Зоран Тута Живковић, легендардни Толе Пешић, Аврам Илић, Звонко Тодоровић, Милета Копривица, Иван Станковић, Слободан Јанковић, чувени Младен Радоњић Марек и моја маленкост. Колико је то рукомета на једном месту сувишно је говорити. Тута председава скупом а ми као његови верни следбеници и ученици слушамо и упијамо знање – описује вечерашњи сусрет Маљевић. 

Председник Рк Житорађа најављује да би чувени Тута Живковић али и цела вечерашња  могла да у пролећном делу буде гост на једном мечу Житорађана.

– То би био велики дан за рукомет у овом малом месту. Тута који неизмерно воли Топлицу и наш клуб учинио би велику част како нама његовим пријатељима тако нашим дечацима који са 17 година војевају битке на терену са много старијим и искуснијим играчима од себе. Замислите каква би крила добили дечаци када би на трибина помно пратио њихову игру највећи рукометни тренер кога је српски рукомет икада имао. Јежим се од те помисли, и радујем се унапред томе да угостимо Туту у Житорађи. 

Овакви сусрети ће, каже Маљевић и убудуће бити пракса.

Када су сви ови људи на једном месту, онда знате да се кују озбиљни рукометни планови. Видели смо да се наш рукомет полако враћа на старе стазе, време је да се процес ”производње” играча настави и да негујемо лепоту ове игре – завршава наш разговор први човек рукомета у Житорађи, уз један интересантан предлог:

– Волео бих да се Зорану Тути Живковићу да неко државно признање за све што је учинио не само за српски рукомет и спорт, већ за спорт у Европи. Творац модерног рукомета који данас гледамо. И ево, јавно дајем предлог, државним органима који се баве тим питањима, да као што не заборављају све хероје ове земље, не забораве и овог једног од највећих спортских хероја које имамо и које смо икада имали – истиче Маљевић.

На крају нама остаје само да констатујемо натпис који је освануо на једном профилу изнад ове фотографије – Топлица се тресла вечерас. Превише рукомета на једном месту.

За понос и наук свима. У једној варошици надомак Прокупља се игра најцењенији рукомет у целој Топлици, широм земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *