Резиме првог дана Светосавског турнира

Данас је у 18:00 свечано отворен Светосавски турнир у малом фудбалу у Житорађи. Публику је сачекао богат културно уметнички програм, све присутне су до почетка мечева забављали Александар Милић- Dj Shulle , Александар Момировић и Престо бенд, а вече није прошло ни без Топличких бисера као ни културно уметничког друштва ”Окрет” Ђакус. По завршетку културно уметничког програма, публици се обратио и Срђан Пиловић председник Спортског савеза и рекао да ће се тежити ка томе да се овај турнир организује сваке године, и да постане традиција. Захвалио се локалној самоуправи на разумевању за један овакав пројекат.

фото: Н. Тонић / Добричке интернет новине

Турнир су својом утакмицом отворили екипе Малошиште и Југовићи из Прокупља. Бољи у овом мечу били су Прокупчани који су славили минималним резултатом 1:0 постигавши погодак пред сам крај меча. Затим су на терен изашле екипе Ђакуса и Бучића и бољи су били момци из Ђакуса резултатом 5:3.
Координатор КЗМ Милан Стошић рекао је да ће се у наставку турнира играти по три утакмице дневно, и да је задовољан првим даном турнира, и што се тиче игре екипа и посете публике.
Сутра ће од 19:00 на терен спортске хале у Житорађи, екипе ”Империа Глашинац” и ”10. фебруар” из Шаиновца, затим ће за њима на терен ”Декси Речица” и ”Дреновац Буцко”. А од 21 час на терен ће екипе ”Реал” Јасеница и екипа Вољчинац ”2” .
Све љубитеље малог фудбала наредних дана у Житорађи очекује права посластица, а подсетимо Светосавски турнир се по први пут организује ове године, у копартнерству Канцеларије за младе и Спортског савеза.

детаљ са меча, фото: Н. Тонић / Добричке интернет новине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *