Радови на школском објекту у Малошишту теку по плану (фото)

Радови на комплетној реконструкцији  и адаптацији школског објекта у Малошишту теку по плану, рекао је радио Копријану, шеф градилишта Митке Андрејев испред фирме Тончев градња, која је извођач радова.

  • Завршили смо радове на постављању нове електро-инсталације у целом објекту, поред којих су урађени и канали где ће бити уметнути каблови за видео надзор и инертнет, а већ почињемо радове на глетовању и кречењу учионица – каже Андерејв.

Како истиче Андрејев, након глетовања унутрашњи зидови биће  премазани, у висини од 1,5 метра, масном фарбом како би се зидови заштитили од оштећења.

  • Упоредо са тим радовима постављаћемо и унутрашњу столарију, а подови ће бити пресвучени једном врстом „ПВЦ“-а, што ће допринети и самој изолацији подова у учионицама- рекао је шеф градилишта.

Ове временске прилике успориле су радове на крову, јер је било планирано да се уради надзидавање, а како ће од понедељка бити повољније временске прилике, он се нада да ће и тада бити настављени радови.

  • Кров је комплетно растурен, након надзивадања, радиће се прво хидро-изолација, а затим и комплетна изолација крова, јер овим савременим начином градње и изолације објекат је заштићен од свих временских прилика- каже Андрејев.

Према његовим речима, професинална скела је монтирана и радници су обложили изолацијом један део школе, а на другој страни одрадили су све припреме око прозора и ускоро ће и ту почети радови на фасади.

Према пројекто-техничкој документацији улаз у школу биће реконструисан и поред степеништа биће изграђена рампа за особе  са инвалидитетом, а биће и адаптаран постојећи тоалет, где ће бити изграђена једна кабина за ученике са инвалидитетом.

Такође, радници су почели и радове у школском дворишту где ће бити постављено осветљење, односно двориште је ископано, према нацрту, и сада радници треба да поставе електричне каблове, а затим ће бити постављене светиљке.

У плану је и изградња надстрешнице, односно биће покривен простор где се допрема огрев за котларницу школе.

Овај школски објекат ће након завршетка радова добити тотално нови изглед и биће један од најуређенијих и енергетски најефикаснијих објеката.

Подсетимо вредност радова је око 75 милиона динара и све се финансира од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *