Прослава Божића у Житорађи

Као и сваке године Богу хвала празник Рођења Христовог биће достојно обележен у Црквеној општини Житорађа при храму Светих Апостола Петра и Павла. Данас 05. Јануара група верника на челу са нашим свештеником Оцем Александром је у подножју Житорачког Калета обавила обичај сечења бадњака за наш храм и за појединце који су у том догађају учествовали. Уз молитву и добру вољу, по речима анђела који објавише вест о Рођењу Христовом, „Слава Богу на висини и на земљи мир, а међу људима добра воља“ уз појање Тропара Рождества, ове године је част да сече бадњак припала је нашем омладинцу Стефану Петровићу. Накнадно је Бадњак предвиђен за  наш храм, однешен и приложен у порти храма.

Сутра 06.01.  на Бадњи дан Света Литургија биће служена по обичају у  07,30 часова, а увече у 17,00 часова обавиће се молитвено налагање бадњака пред  храмом Светих Апостола Петра и Павла. Наравно да ће као и прошле године Црквени хор Бисери својом песмом пратити обред налагања Бадњака, а после тога  имати мањи наступ .Обичај налагања Бадњака биће обављен и у следећим насељима Црквене општине Житорађа, Дубову, Расовачи, Бадњевцу, Јасеници, Доњем Црнатову, Лукомиру у поподневбним часовима у договору са надлежним свештеницима.

На сам дан Рођења Христовог на Божић, Света Литургија ће такође бити служена у 7,30 часова. Нека би сви ми у светлу празника били благословени оним добрима које Господ даје , и да у миру и с радошћу прославимо наш највећи празник Божић, уз поздрав „Мир Божји, Христос се роди! Заиста се роди!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *