Почиње реализација пројекта “Развијање компетенција за разумевање и поштовање људских права”

У свечаној сали Града Прокупља одржана је конференција за штампу Удружења Инклузија данас поводом почетка реализације пројекта Развијање компетенција за разумевање и поштовање људских права. Пројекат је подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја на јавном конкурсу за програме од јавног интереса значајних за предуниверзитетско образовање. Област у којима је предвиђена финансијска подршка је унапређење образовања за одрживи развој кроз образовање за људска права, родну равноправност, промовисање културе мира и ненасиља и примене компетенција за демократску културу. Пројекат ће се реализовати у периоду од 01.04.2022. до 30.09.2022. године у Прокупљу, Житорађи, Блацу, Бојнику и Дољевцу. Вредност пројекта је 1.120.000,00 динара.

Активности које су предвиђене у оквиру овог пројекта су везане за ученике основих и средњих школа. Кроз низ активности које смо предвидели желимо да њима пренесемо важност толеранције, инклузије и борбе против дискриминације. Такође желимо их и упознати и са другим појмовима као што су мултикултуралност и интеркултуралност као саставних делова толеранције уопште, изјавио је Ивица Крстовић.

Напоменуо је и да је овај пројекат настао на темељима пројекта који је реализовала организација Инклузија данас" у 2021. години под називомДискриминација у јавним институцијама,како је препознати и борити се против ње, а који је подржало Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Конференцији су присуствовали представници локалних самоуправа, установа и организација које се баве образовањем младих, као и локалних медија. Све активности у наредном периоду биће медијски испраћене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *