ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ: ФК Житорађа са новајлијама кренула у нову сезону

Фудбалери Житорађе на челу са помоћним тренером Миланом Марјановићем и спортским директором Срђаном Крстићем су данас отпочели припреме за нову сезону у новоформираној ЗОНИ ЈУГ.
На први тренинг тренеру Марјановићу се јавило 14 фудбалера, међу којима и неколицина новајлија, уз већ добро опробане и доказане снаге од прошле сезоне.  Житорађа иза себе има турбулентну сезону, где је тек у финишу изборила опстанак, а на почетку нове сезоне најављује борбу за горњи дом табеле.
Можемо рећи и са пуним правом, с обзиром да је управа Житорађе искористила летњу паузу да појача екипу а свакако најзвучније име је Лука Пауновић, бивши омладинац Рада и дојучерашњи капитен српсколигаша Топличанина. Поред њега, дрес Житорађе ће носити: Никола Веселиновић, Милош Глиговић (ФК Топличанин) Стефан Стефановић (Фк Синђелић) Марко Крстић (Н.С. Татко) и 19- годишњи Никола Петковић.
Што се одлазака тиче, редове Житорађана напустили су Вукадиновић, Филиповић и Стојановић.
Тренерска палица и ове сезоне поверена је старом фудбалском зналцу Ивану Јовановићу, а његов помоћник Марјановић у изјави за Добричке каже: Стање екипе видите и сами, костур екипе је задржан, имамо пар нових имена а што се циљева тиче, циљеви Житорађе се знају, крећемо жестоко од самог старта и циљ нам је горњи део табеле.  – а о питању пласмана у виши ранг, додаје: Као спортски радници увек тежимо ка успеху, видели сте има ту добрих играча, на којима се захваљујем људима из клуба, радимо напорно па ћемо видети где ће нас тај раде одвести.
Прошле сезоне стандардни су били 17-годишњаци Динић и Илић, а статус младих играча познат је и на почетку ове сезоне.
– Млади играчи прво морају да се надају добром раду, да користе квалитет момака које смо довели и да уз њих стасају у још боље играче, а у Житорађи ће увек бити места за младе момке. Као што знате прошле сезоне су Андрија Илић и Сава Динић били једни од носиоца игре, а ове сезоне је на њима да поново изборе своје место и да се покажу. – јасан је Марјановић.

Треба напоменути да је тренинг обављен на новоизграђеном помоћном  терену, а у плану је како кажу људи из клуба евентуално још један помоћни терен, уз већ раније најављену изградњу стадиона, чији почетак требамо очекивати ускоро.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *