Пеци стигао у Куманово, наши држављани у Македонији одушевљени Срђаном и његовом мисијом

Данас је трећи дан како је Срђан Пеци Јовановић кренуо на пут од 700 км трчећи од Житорађе до Хиландара, данас је негде око 2 сата после поднева стигао у БЈР Македонију, у Куманово. Како нам је Срђан данас рекао добро се осећа, и сутра планира да претрчи деоницу од 50 километара.
Данас сам стигао у Куманово, где ћу са својим тимом да преноћим, сутра планирам да трчим до места Свети Никола, 50 километара од Куманова. – рекао је Срђан за ”Добричке”.
За Срђанов подухват се чуло и у Македонији, те су тако два наша држављанина који живе и раде у Македонији одлучили да Срђану помогну и обезбеде му преноћишта док се буде налазио на територији Македоније.  У питању су Далибор Китановић и Никола Милковић, који су данас испред КУД ”Српски вез” које је једино српско културно-уметничко друштво у Македонији посетили Срђана и пренели нам своје утиске о дружењу са њим.

Никола, Срђан и Далибор / foto: dobricke.com

Сазнали смо за Срђанов подухват од једног заједничког пријатеља из Србије па смо решили да му помогнемо. Данас смо се упознали са њим и први утисци о Срђану су феноменални. Срђан је један частан и храбар момак, који чини огроман подвиг за православље и српски народ. Ми смо одушевљени њиме и његовим подухватом и испред КУД ”Српски вез” решили смо да му помогнемо тако што ћемо му обезбедити преноћишта. – изјавио је за наш портал, Далибор Китановић, директор КУД ”Српски вез” из Куманова.
Срђан је такође одушевљен својим новим пријатељима, и како каже сигуран је да ће своје новостечено пријатељство наставити и по окончању своје мисије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *