Ђаци Основне школе „Јастребачки партизани“ у селу Биљег, нову школску годину започели су у окреченим и сређеним учионицама. Чланови Ротракт клуба „Ниш Центар“ уз подршку пријатеља и локалне заједнице обезбедили су финансијска средства и нову расвету за уређење просторија.
Радове на уређењу као и кречење ходника и учионица обавили су чланови Ротракт клуба „Ниш Центар“, јер су радови на уређивању истурених одељења школа на територији Нишавског округа, један од њихових вишегодишњих пројеката, који за циљ имају унапређење услова боравка деце и омладине у школама ван градског језгра.

„Сматрамо да је ангажовање младих у локалној заједници јако важно, јер свака добро урађена активност чини свет бољим за све нас и помаже онима којима је помоћ најпотребнија„-кажу из Ротракт клуба.

Иначе, истурено одељење у Биљегу једна је од првих школа на територији општине Мерошина. Сами почеци школства на територији наше општине забележени су управо у Биљегу још давне 1877. године пред ослобођење од Турака.

„На темељима те старе школе касније је изграђена ова садашња коју данас похађа 14 ученика од првог до четвртог разреда. Школа има две учионице и савремен мокри чвор. Након кречења учионица, фарбања прозора и замене сијалица лед плафоњерама, просторије су далеко лепше и пријатније за рад и боравак у њима„-каже директор школе Бојан Илић.

По његовим речима, ученици и наставници, али и он лично, захвални су Ротракт клубу „Ниш Центар“, људима који су издвојили материјална средства и два дана напорно радили на кречењу просторија школе.

Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *