Opština Žitorađa donirala zaštitnu opremu firmama

U sladu sa zaključkom Vlade RS svim privrednim subjektima, a naročito privrednim subjektima koji obavljaju proizvodnu delatnost, preporučuje se, da rade, odnosno da nastave rad punim kapacitetom, uz poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i bezbednost korisnika usluga.

U cilju pružanja podrške i motivisanja privrede u toku pandemije opština Žitorađa donirala je po 200 komada zaštitnih maski firmama koje posluju na njenoj teritoriji.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević zaštitnu opremu donirao je turskoj firmi „Sojlemez“ i farmi S.Z. „ 1.decembar“.

Kako kaže Stanojević veoma je bitno da se poštuju sve preventivne mere, a koje podrazumevaju organizaciju posla, radnih aktivnosti i radnog prostora na taj način da se osigura bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca, i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije uz obavezno nošenje zaštitne opreme, odnosno maski i rukavica. Zato se i lokalna samouprava odlučila na ovaj korak i donirala određenu količinu zaštitne opreme.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *