Одржани 15. Васкршњи дани у Житорађи

У сали Дома културе данас су одржани 15. по реду и сада већ, традиционални ”Васкршњи дани” у Житорађи. Ову манифестацију као и ранијих година организује актив вероучитеља и Црквена општина Светих апостола Петра и Павла, у сарадњи са Народном библиотеком. Свој несебичан допринос својим присуством данас дали су представници општине,Средње школе у Житорађи, и Предшколске установе. Као и годинама уназад, и ове године је у оквиру Васкршњих дана организован ликовни конкурс на коме су награђени најбољи учесници. Конферансу на данашњој манифестацији је водио уиграни водитељски дуо Милица Антанасковић и Немања Тонић, а присутнима су се на почетку обратили Отац Александар, и председник општине Иван Станојевић. У програму су наступили поред већ надалеко познатих ”Бисера” и предшколци, и основци.

Обраћање председника општине Ивана Станојевића/ фото: Синиша Јовановић

На крају манифестације уручене су грамате захвалности за 15-годишњу сарадњу на организацији ”Васкршњих дана”: Општини Житорађа, односно председнику Ивану Станојевићу, директоркама Народне библиотеке и Средње школе, Драгани Стојановић и Милици Андрејев, као и учитељици Наташи Петковић и васпитачици Љубинки Ђорђевић испред Основне школе ”Топлички хероји” и предшколске установе ”Прва радост” јер се нико од директора ових двеју установа није појавио на данашњем скупу, из непознатих разлога. Поред званичника награђени су и учесници конкурса и то:
У категорији предшколаца најбоље су биле: Дуња Станковић, Нађа Михајловић, Јана Филиповић, од првог до четвртог разреда најбољи су били Јована Пешић, Василије Цветковић, и Анастасија Станковић. У вишим разредима награде су освојили Ивона Крстић, Анђела Трајковић, и Војин Денић, а од средњошколаца најбоље су биле Емилија Радуловић и Марија Голубовић.
За најбоље групне радове награде су добили: Црквени хор Расовача, ученицима 4. разреда из Речице, и ученици из Доњег Црнатова и Глашинца.
Поред њих похвалнице су добили и ученици првог разреда за учешће на конкурсу.
Организатори кажу да су задовољни данашњим програмом, и одзивом људи и што је најбитније, доказано је још једном да Житорађа има талентовану и вредну децу.

ГАЛЕРИЈУ СЛИКА ПОГЛЕДАЈТЕ ИСПОД.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *