Обавештење за кориснике услуга Националне службе за запошљавање о поступању у периоду ванредног стања

Национална служба за запошљавање ће за време трајања ванредног стања уведеног у циљу спречавања појаве, ширења и сузбијања вируса ЦОВИД-19, а ценећи неопходност да се грађанима омогући остваривање права о којима се одлучује у поступцима пред Националном службом за запошљавање обезбеди остваривање њихових права, али без личног контакта, него коришћењем алтернативних видова комуникације, стоји у саопштењу које је достављено нашој редакцији.

У НСЗ напомињу да се све информације и начин како остварити одредјена права налазе се на сајту Националне службе за запошљавање:  www.nsz.gov.rs у одељку
САОПШТЕЊА – ОБАВЕШТЕЊА ЗА КОРИСНИКЕ УСЛУГА НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ О ПОСТУПАЊУ У ПЕРИОДУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА.

Уједно, из ове службе напомињу да је ради ефикаснијег поступања, потребно да у тексту мејла странка прецизно наведе да ли подноси само захтев за прво пријављивање или и захтев за новчану накнаду. Исто из разлога што се о захтеву за новчану накнаду одлучује у посебном поступку.

Такодје, како истичу потребно је да се уз обрасце захтева пошаљу и сву доказу у једном мејлу како би Национална служба за запошљавање могла да приступи уносу и обради података у информационом систему.

Лицима заинтересованим за програм самозапошљавања као и онима који су већ поднели захтев за учешће у наведеном програму, НСЗ ће проследити електронским путем Презентацију „Пут до успешног предузетника“ и по добијању повратне информације о пријему исте, евидентирати реализацију мере.

Електронска пошиљка која је на мејл адресу доспела сваког радног дана до 15 часова сматра се примљеном и заводи се истог дана. Електронска пошиљка која је на мејл адресу доспела радног дана после 15 часова или викендом, сматра се примљеном и заводи се првог наредног радног дана.

Из Националне службе за запосшљавање упућују кориснике и на најбитније телефоне и мејлове ове службе:
Информације за незапослена лица и послодавце.
Позивни центар: 0800/300-301 (позив је бесплатан са фиксног броја телефона)
Телефон: 018/501-313
Писарница филијале: pisarnica.Nis@nsz.gov.rs
Посредовање и пријаве тражилаца запослења Ниш, Нишка Бања, Мерошина, Дољевац, Сврљиг, Г.Хан: 018/501-258, Mirka.Petrovic@nsz.gov.rs
Додатно образовање и обука: 018/501-275, Tamara.Milosevic@nsz.gov.rs
Програми запошљавања: 018/501-282, Natasa.Toncev@nsz.gov.rs
Радне дозволе: 018/501-248, Mirjana.Radojevic@nsz.gov.rs
Новчана накнада: 018/501-248, Mirjana.Radojevic@nsz.gov.rs

По престанку ванредног стања, како додају, ажурираће се евиденција о тражиоцима запослења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *