Нове књиге на полицама Народне библиотеке Мерошина

Са првим данима 2018.године светлост дана угледале су две нове књиге песника Љубише Милошевића из Прокупља. После прве књиге дечје поезије, симболичног наслова „Први корак“, врло брзо стигле су две нове збирке песама „Оловком кроз детињство“ и „Сећање ДА, заборав НЕ“. Издавач, Народна библиотека Мерошина, се потрудио да дугогодишње песничко стваралаштво, дружење и рад са децом у Основној школи у Југбогдановцу, забележено у позним годинама, буде доступно члановима Народне библиотеке у Мерошини, али и у пунктовима ове установе у Југбогдановцу, Балајнцу и Азбресници.

„Оловком кроз детињство“ је збирка песама којом се читалац враћа у године детињства и представља венац песама посвећен деци.

Збирком „Сећање ДА, заборав НЕ“, Љубиша Милошевић  чини искорак ка „мало озбиљнијим песмама за децу“ али смо у прилици да се упознамо и са стваралаштвом насталим под језивим звуком сирена ратне 1999.године, одакле и назив збирци.

Енергија овом виталном песнику Добрича не мањка, инспирација такође, и због тога верујемо да ће бити још стихова којима ћемо се радовати.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НОВИХ КЊИГА УЧЕНИЦИМА

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “ЈАСТРЕБАЧКИ ПАРТИЗАНИ” МЕРОШИНА

– ПЕТАК 19.01.2018. –

12:00 ШКОЛА У БАЛАЈНЦУ, песникиња Лела Стојановић из Нишке Бање
14:30 ШКОЛА У АЗБРЕСНИЦИ, песникиња Лела Стојановић
15:00 ШКОЛА У МЕРОШИНИ, песник Љубиша Милошевић из Прокупља

 

Књига „Весела вештица Ника“ је нова књига Издавачке куће „Лагуна“, аутора Леле Стојановић из Нишке Бање.

Љубиша Милошевић ће представити своје две књиге песама за децу „Оловком кроз детињство“ и „Сећање ДА, заборав НЕ“.

Драган Вељковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *