Манифестација „Добричко културно лето 2023“ у Бучићу, општина Мерошина- Богат програм и такмичење „Изађи ми на теглу“

Другу годину за редом, 25. и 26.августа у селу Бучић, општина Мерошина, биће одржана манифестација „Добричко културно лето 2023“.

Поред разних наступа фолклораша, изложбе старих заната, уметнина и предмета домаће радиности, изложбе народне ношње тамошњег краја, биће одржана и такмичења у припреми ајвара- гастрономски Караван „Изађи ми на теглу 2023“, у спремању потпеченки и надметање у народним спортским играма, посетиоци ће имати прилику да се упознају и са туристичким потенцијалима општине Мерошина.

Књижевно вече посвећено писцима из околине отвориће манифестацију 25. августа од 19 сати, док је следећег дана, 26.августа, планирано и такмичење у прављену ајвара и потпеченки, специјалитета овог краја. Такмичења почињу од 11 сати.

Од 19 сати почеће културно – уметнички програм који ће отворити фолклорне групе, а у наставку вечери биће организована такмичења у извођењу народне и етно музике, причању здравице и поезије на локалном дијалекту и извођење народне музике на традиционалним инструментима.

Манифестација „Добричко културно лето 2023“ одржава се у дворишту старе школе у селу Бучић, општина Мерошина. Ова манифестација је спој културе, традиције и гастрономских специјалитета добричког краја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *