Прошле недеље у бугарском граду Тетевену, одржано је међународно такмичење средњих шумарских школа из целе Европе. У конкуренцији такмичара из Чешке, Македоније, Бугарске и Румуније нашли су се и такмичари из Србије. Један од наших представника био је и млади Житорађанин, Лазар Тасић који је на такмичење ишао као ученик ”Пољопривредно-шумарске школе” у Сурдулици. Тасић је у појединачном такмичењу био другопласиран у конкуренцији од 16 такмичара, са освојеним 1251 поеном из пет дисциплина.
Овај 17-годишњи младић се у Тетеву такмичио у дисциплинама: обарање стабла, замена ланца, комбиновани рез, подлога и кресање грана.

Лазар Тасић

Како каже млади дрвосеча он није очекивао овакав пласман, с обзиром да се је за такмичење припремао свега 7 дана, задовољан је истим.
За такмичење сам се припремао непуних 7 дана и нисам очекивао такав резултат. Али потрудио сам се максимално и резултат је дошао. Ипак ово ми је прво такмичење, а оно је најтеже. Најбитније је да смо се пласирали за следеће такмичење које ће се одржати у Чешкој. – каже млади Тасић. Иначе у екипној конкуренцији Лазар је са својим школским другом освојио четврто место, како каже и тим пласманом је задовољан али, констатује млади Тасић уз мало више среће екипни пласман је могао да буде и бољи.

Тасић је у дисциплинама замена ланца и кресање грана био најбољи, док је трећи био у конкуренцији обарање стабла.
За остварене резултате Лазар је на поклон добио ручну тестеру и две секире.

Диплома и награде / фото: Лазар Тасић приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *