Корона пресек: Нова 344 заражена- Нема нових рестриктивних мера

У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 8.659 особа, њих 344 било је позитивно, а нажалост преминуло је 13 особа. На респираторима се сада налази 170 пацијената, што је никад више од почетка епидемије у Србији. За последња 24 часа хоспитализоване су 203 особе.

Кризни штаб се данас обратио јавности, а говорили су министар здравља Златибор Лончар, заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић и директор Инфективне клинике Горан Стевановић.

Према речима струке када су у питању евентуалне нове мере додају да нема никаквих нових мера и да се треба придржавати и даље оних које су до сада важиле, а то је ношење маске, држање дистанце и често прање руку.

Др Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да обољевају они који су највише изложени вирусу, а то је управо радно способно становништво и млађи људи.

Кризни штаб је сагласан да је ситуација у Србији озбиљна.

Иначе, на званичном сајту цовид19.дата.гов.рс и даље нема најновијих подата о броју заражених по градовима и општинама у Србији. Последњи подаци су ажурирани још 10.јуна 2020. године, док се подаци о броју особа у самоизолацији свакодневно ажурирају.

Тако је према подацима од 13.јула у општини Дољевац број особа у самоизолацији 25, у Житорађи 17, Мерошини 76, Нишу 363 и Лесковцу 205 лица.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *