Изложба слика Божидара Милића Тисина у холу Јавне библиотеке у Дољевцу

Изложба слика Божидара Милића Тисина, отворена је данас у Јавној библиотеци у Дољевцу, у присуству љубитеља сликарства. Двадесетак дела овог аутора изложено  је данас у Дољевцу, а сви љубитељи ове врсте уметности слике ће моћи да погледају у наредне две недеље.

Тисин је родом из Баличевца, села у општини Мерошина, а сликарством се бави од 2005. године. Учесник је више самосталних и колективних изложби у Србији и региону, а већ крајем месеца очекује га и учешће на Светосавској изложби у Вучју.

Фото: Јелена Козомара

Исто тако, Божидар Милић дугогодишњи је учесник Ликовне колоније која се одржава у Орљану, селу дољевачке општине, а  његово стваралаштво краси, како каже, преко хиљаду радова и то углавном уља на платну и по неки акварел. – Мотиве за своје слике налазим у окружењу или их извлачим из сећања, јер сам дуги низ година радио као трговачки путник и имао прилике да обиђем многа знаменита места, која су после оживела и на мојим платнима, каже аутор ових дела.

Фото: Јелена Козомара

Иако је сликарством почео да се бави у зрелом добу, успео је да надокнади, свакодневним  радом, године током којих је био посвећен другим активностима, рекао је данас на отварању изложбе његов пријатељ и сликар Будимир Цветковић, шаљиво закључивши притом да никад није касно да остварите своје снове. – Тисин је препознатљив по ликовној експресији пејзажа, које ствара са лакоћом, а своју окенутост природи везује за употребу боја као примарне компоненте, што је својеврсни  квалитет у сликарству. Започевши као умерени колориста Тисин слика жустро, са јаким контрастима боја. Користи ритмове који потискују детаље на слици и постављају у први план светло колорисане површине, на којима се  посебно истиче структура просторних односа, кроз упрошћену ликовну и колористичку форму, нагласио је Цветковић.

Додајмо и то да љубитељи уметности дела Божидара Милића Тисина могу погледати до 06. фебруара у холу дољевачке Јавне библиотеке.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *