ИНТЕРВЈУ: Дарко Стошић – голман РК Железничара, рекордер СЕХА лиге (ФОТО + ВИДЕО)

О Дарку Стошићу, као најталентованијем рукометном голману у Србији, који тренутно брани боје РК Железничара смо писали у неколико наврата у току сезоне. А с обзиром, да је један од првих интервјуа на нашем порталу био управо са Дарком дошло је време да поново прокоментаришемо његову прву годину у РК Железничару из Ниша. Са млађаним Стошићем смо разговарали о репрезентацији  , дебитантској сезони у СЕХА лиги, и плановима за наставак сезоне. Иначе, Дарко је ове сезоне у ТОП 5 голмана са највише интервенција у лиги са 101 одбраном, а уједно је и најмлађи голман у историји СЕХЕ који је забележио преко 100 одбрана, са непуних 19 година!  Млађани Стошић каже да је задовољан својом првом сезоном.
– У великој мери сам задовољан сезоном. Било је осцилација, али све у свему се нисам обрукао. Нисам очекивао оволику минутажу искрено. Оно што ми је најтеже пало ове сезоне, јесте пораз од Загреба у Нишу, јер нисам био на нивоу који нам је требао да освојимо 3 бода. 
Имајући у виду чињеницу је у топ 5 голмана са највише интервенција и седми по броју просечних одбрана, занимало нас је колико СЕХА лига значи младом играчу за даљи развој.
Сеха лига је одлична лига за младе играче. Види се квалитет и потенцијал младих играча Сехе. Калити се против Вардара, Загреба и Мешкова велика је ствар за младе играче попут мене.

Дарко на једном од мечева / фото: Дарко Стошић инстаграм

Готово да је већини рукометаша који када крећу да праве своје прве рукометне кораке жеља да једног дана сарађују са прекаљеним рукометним асовима као што је Веселин Вујовић. Стошић каже да о његовом знању и квалитетима не треба трошити речи, те је млађани голман укратко објаснио какав је Веселин Вујовић.
Веселин Вујовић, велики тренер и велики човек! 
С обзиром да је у неким мечевима био на висини задатка а у некима не, Дарко је ове године стао на коти од 101 успешне интервенције, међутим 19- годишњи голман каже да ће следеће године свакако повећати ту бројку.
Наравно да је могло да буде више одбрана. Као што сам и рекао било је осцилација, па сам у неким мечевима имао и по 12,13 одбрана у неким једва скупио 2 или 3. То је карактеристично за младе голмане, али се искрено надам да ће следеће сезоне та бројка бити знатно већа.
Међутим, иако се чини да је ”Жеља” завршила већи део посла у овој сезони, тек их у наредном периоду очекују права искушења, за која се како каже Стошић увелико припремају.
Као што је шеф и најавио, припреме за Куп и Плеј-оф у домаћем првенству су увелико у току. Кренуле су одмах наредног јутра после утакмице са Загребом, и за сада иде све како треба. 
У недавном гостовању кадетске репрезентације Србије у Житорађи, чији је и Стошић члан, селектор Радосављевић је најавио да репрезентацију очекује светско првенство у Македонији августа месеца. Интересовало нас је како је Дарко видео сезону са поља репрезентације, с обзиром да је у том узрасту постао стандардан на голу са Николом Ћировићем.

У репрезентативном дресу

Истог сам мишљења за репрезентативну као и клупску сезону. Могло је боље, али сам задовољан и овим. На европском првенству у Хрватској смо били 8. а могли смо да се боримо за медаљу. Углавном, сада нас очекује светско првенство у августу и максимално се припремамо и фокусирамо на то. –  рекао је Дарко на крају интервјуа за Добричке интернет новине.

Што се тиче планова за даљу каријеру тренутно Даркови сви планови су везани за популарну ”нишку дизелку” а не сумњамо да ће млади чувар мреже у наредним годинама бити на радару великих европских клубова.

А у приложеном видео снимку погледајте најбоље од 100 одбрана Дарка Стошића у дебитантској сезони у СЕХА лиги.

ВИДЕО: SEHA Gazprom League
ФОТО: Дарко Стошић / Инстаграм

* Преузимање интервјуа, фотографија или делова интервјуа је дозвољено уз директно навођење линком на извор текста, односно Добричке интернет новине. Забрањено је преузимати текст без дозволе редакције или аутора. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *