Нишки Железничар је победио рукометаше румунске Стеауе у пуном ”Чаиру” резултатом 28:21. Популарна нишка ”дизелка” предвођена je расположеним Александром Павловићем који је постигао 6 голова, и 18-годишњим чуваром мреже Дарком Стошићем. Дарко Стошић је момак из Расоваче ,рођен 18.07.2000. у Прокупљу, и као такав представља једног од најперспективнијих рукометних голмана у земљи.

Дарко Стошић на  мечу протв Стеауе

Са 10-ак одбрана је у многоме олакшао посао својим саиграчима и предводио их до победе. Заустављао је  Стошић и контранападе, и зицере, шутеве са бека, крила… или рукометним речником речено Стошић је  ”спустио ролетну”. Претходних дана се коментарисало да ће одлазак Михаљевића бити дефицит за екипу Железничара, али смо видели да ни Ниш, ни Србија не треба да брину у наредној деценији за позицију голмана. Имамо је, она се огледа у наизглед осамнаестогодишњем голобрадом младићу од 200цм, дечијег изгледа. И то је будућност европског и светског калибра, што је млади Стошић показао летос на ЕП за играче до 18 година где је био на голу репрезентације, а показује и сада у СЕХА лиги, чувајући леђа Добривоју Марковићу, Стевану Сретеновићу, Немањи Живковићу и многим другим играчима. И најбоље у свему, марљивим радом на тренингу, и беспоштедним залагањем на утакмицама, ужива поверење великог Веселина Вујовића, што је најбољи показатељ Дарковог талента и квалитета.

И на крају, да будемо први који ће ово рећи, јер ће за 3-4 године много већи медији од нас то писати, када буде представљао ноћну мору Карабатићима, Генсхајмеру, Хансену и осталим мајсторима овог спорта:

Дарко Стошић – светски а наш! 

Текст је део пројекта „Ово је Мерошина“ који је подржан од стране општине Мерошина у оквиру Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *