Илић: ”Ова сезона ће нам помоћи да играчки сазремо”

ЖИТОРАЂА – Када управа и тренер једног суперлигаша повери капитенску траку ”свом детету” које је у клубу од своје 10. године, сигурно је да тај играч ужива велико поверење управе клуба. Управо то је случај ове сезоне са Дејаном Илићем, 21-годишњим рукометашем и капитеном Рк Житорађа, који је у својој 11. сезони у клубу добио највеће признање које може добити један млади играч – да буде предводник на терену своје екипе.
Ни мало лак посао је пред млађаним Илићем, јер треба ући у ципеле далеко искуснијег Владимира Вељковића који је прошле сезоне предводио Житорађу. Ипак, како нам каже овај млади рукометаш он се не боји одговорности и изазова које са собом носи улога капитена.
Да тако је, ни мало није наивна улога капитена, поготово када је наследиш од играча какав је Влада Вељковић. С обзиром да сам капитен ове младе екипе, чији је просек 18 година носим са собом велику одговорност. Међутим, одговорност је подједнако и на мојим саиграчима, јер у овој сезони имамо за циљ да оправдамо поверење управе клуба, и тренера. – истиче Дејан Илић.
Како каже, говорити о дометима ове екипе је још увек рано, али сигурно је да је пред овом генерацијом велики мотив и жеља да се досегну резултати ранијих генерација.

Детаљ са меча

Прерано је да говоримо о томе колико можемо. Понављам, просек нам је 18 година, наравно да нам то не сме бити алиби за резултате али морамо имати у виду чињеницу да многи од ових играча Житорађе играју своју прву праву сезону у сениорском рукомету. Када кажем то мислим на чињеницу да ће момци који су прошле године добијали шансу на ”кашичицу” данас имати знатно веће и одговорније улоге у тиму. Самим тим, не смемо те момке оптерећивати резултатима. Моје и њихово је да уживамо на паркету, а резултати ће доћи, уверен сам да ова екипа има светлу будућност. – оптимистичан је капитен Рк Житорађа.
Напомиње, да ће ова сезона донети нешто много вредније од трофеја овој екипи, а то је играчка зрелост.
У ситуацији смо да играју момци од 17-18 година у првој постави, као такви сигурно је да ће кроз утакмице ”пећи занат” и бити играчки зрелији у наредним годинама јер Супер Б лига је један веома озбиљан ранг. Ова сезона је значајна и те како за цео тим, посебно за те млађе играче који ће добити шансу да играју и буду носиоци екипе.
За њих ће то бити једно велико искуство, и подстрек за даљи рад. Сигуран сам да ћемо кроз утакмице напредовати као екипа а и индивидуално, и да ће ова екипа свој прави зенит постићи тек за пар сезона. 
Као посебну предност тима истиче заједништво, и мотив да играју за дрес чије боје бране од малена.
Наша главна предност биће то што већ 7-8 сезону играмо сви заједно, на окупу. Кроз млађе селекције смо заједно ”крварили” за дрес Житорађе, то ћемо радити и будуће као првотимци. Имамо срећу да је са нама у првом тиму и човек који нам је усадио љубав према рукомету и овом клубу Миомир Маљевић, а ту је и шеф струке Драган Николић који има поверење у нас, те нам је свима пружио шансу. 
Заиста, нема лепшег осећаја бранити боје свог места, са својим другарима, а када уз то добијете и част да све те момке предводите, сигурно је да није ни мало лако, али је зато много лепо бити део једног таквог тима. – објашњава овај 21-годишњак.
Илић каже да ће подршка публике бити значајан фактор ове сезоне у Житорађи, хала у Житорађи је позната као једна од ”најнепријатнијих” за гостовање, а о томе најбоље говори податак да је једини пораз прошле сезоне лидер домаћег шампионата лесковачка Дубочица претрпела управо у Житорађи. Из тога, Илић извлачи закључак, да ће младости и полетности доста помоћи и подршка са трибина, за коју, како каже верује да ће бити многобројна.
Публика је увек била саставни део Рк Житорађа. А верујем да ће то бити поготово сада када у првом тима има 13-14 момака из Житорађе. Гледаоцима бих поручио да иако смо млада екипа, показаћемо како се бори за свој клуб и очекујемо их у што већем броју, јер ће свако од њих нама бити само додатни ветар у леђа. – завршава Дејан Илић, капитен Рк Житорађа.

У наредном колу, Рк Житорађа гостује фаворизованој Белој Паланци, која је у првом колу претрпела пораз од екипе Јагодине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *