Хапшење у Пуковцу због кршења прописане самоизолације, нова хапшења у Житорађи због кршења забране кретања

Једна особа је данас у преподневним часовима, како сазнаје наш портал, ухапшена Пуковцу, због кршења изречене мере самоизолације због опасности од вируса корона. Наиме, како сазнајемо, ово лице се пре неколико дана вратило из Немачке, а данас је затечено у селу, иако не би смело да напушта кућу. Пријавили су га мештани, а полиција је интервенисала и предузела прописане мере.

Иначе, како сазнајемо на територији општине Дољевац, за сада нема потврђених случајева оболевања од вируса корона, али је двадесетак особа у изолацији због повратка из иностранства или контакта са зараженим особама.

А припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, ухапсили су укупно шест особа и то М. К. (2001), Н. П. (1995) и С. Б. (2000) из Куршумлије, као и Љ. М. (1974), С. М. (1976) и Н. М. (1999) из околине Житорађе, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије.

Полиција их је синоћ, како стоји у саопштењу које је достављено нашој редакцији, за време трајања полицијског часа затекла у два аутомобила у Житорађи.Они су, уз кривичне пријаве, приведени у Основно јавно тужилаштво у Прокупљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *