Грађани и власници радњи дужни да очисте снег

Према општинској одлуци о комуналној делатности општине Дољевац, сви грађани и власници радњи  дужни су да очисте снег испред својих капија, односно  улаза у радње.

  • Због лоших временских услова и велике количине снега власници пословних просторија али и приватних плацева дужни су да уклоне снег са јавних површина. Пре свега испред зграда, својих пословних просторија и улаза који припадају тим зградама. – казао је општински комунални инспектор Срђан Станковић.

Сваки власник испред своје капије и сви власници станова у зградама, по утврђеном распореду, дужни су да очисте снег ка јавној површини или у супротном биће санкционисани од надлежних служби.

  • Они грађани који имају паркиране аутомобиле на јавној површини или поред пута и који тим возилима онемогућавају радницима ЈКП Дољевац да очисте снег машинама биће санкционисани у складу са Законом, односно у складу са одлуком о комуналном уређењу општине Дољевац. Дакле, апелујем на грађане да уклоне своје аутомобиле како би службе за чишћење снега могле несметано да раде. – истиче Станковић.
Пешаци у Дољевцу, због неочишћеног снега, морају да користе коловоз

Санкције предвиђене одлуком о комуналном реду општине Дољевац су строге и високе па зато, из општинске управе,  апелују на грађане да своје обавезе извршавају у складу са одлуком овог органа.

  • Казне за правна лица су много драстичније него за физичка. Казне се крећу од 100 хиљада до милион динара, а за одговорно лице у правном лицу од 20 хиљада до 50 хиљада динара. Такође, одговорно лице код предузетника казниће се новчаном казном од 20 хиљада до 50 хиљада динара, а предузетник, угоститељска радња, предузетничка радања или други вид обављања делатности од 50 хиљада до 500 хиљада динара. – упозорава Станковић.

Што се тиче физичких лица казна се може изрећи на лицу места од стране комуналне инспекције, а казна се креће у износу од 5 хиљада до 20 хиљада динара.

Они који се лате лопате требало би да током чишћења не ометају возаче, пешаке и надлежне службе којима је задатак да чисте аутобуска стајалишта, пешачке прелазе и саобраћајнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *