Поводом текста који смо објавили да је јуче и данас било штрајка у фабрикама “Леони” у Прокупљу, Малошишту и Нишу генерални директор “Леони Србија” Клеменс Сакс дао је саопштење за јавност, а ми га преносимо у целости:

„У компанији Леони Србија није било штрајка. У среду, 10.јула, група наших запослених затражила је разговор са руководством Компаније због неспоразума који је настао у вези са обрачуном зарада. С обзиром да је јун имао мање радних дана, 20 укупно, у односу на мај, који је имао 23 радна дана, и обрачун зарада за месец јун је био нешто нижи у односу на мај. Представници наше Управе су се састали са колегама у производњи како би разговарали и објаснили све детаље који су остали нејасни а у вези са обрачуном зараде. Имајући у виду изразито честе флуктуације поруџбина које добијамо од наших купаца као и специфичност самог процеса производње у ауто индустрији, наша компанија је увела прерасподелу што значи да се на пример радне суботе евидентирају као зарађени дани и ако се за то време не искористе као слободни дани, након истека прерасподеле, бивају исплаћене као прековремени рад.

Што се тиче производње, она функционише нормално у свим нашим фабрикама.

Свака од ових мера је у складу са Законом о раду Републике Србије а као следећи корак, разговараћемо заједно са представницима репрезентативних синдиката “Независност” и “Слога” који делују у оквиру наше компаније како бисмо на најбољи начин одговорили на све оно што се тиче и важно је нашим запосленима. Заједно са представницима синдиката радићемо на томе да поново размотримо систем зарада и све бенефите како бисмо дошли до најбољег решења за све, наше запослене и нашу компанију.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *