ФИЛМ „ПРОКЛЕТИ ПАС“

Обично ми бирамо пса, а некада и пас изабере нас.. Избором једног пса Александра, Јована и Марија долазе у сукоб са криминалном бандом коју предводи Сергеј, неумољиви нарко дилер.. Александрина америчка лична карта и ФБИ пропусница њеног вереника доводе криминалце у забуну да је реч о међународној акцији, а како су и поткупљени полицајци на страни банде, ове три девојке остају без избора и приморане су да узму ствари у своје руке…

Ово је радња филма „Проклети пас“ који је режирао Драган Пешикан новинар и извршни продуцент са 25 година искуства и рада у електронским медијима. Новинарством је почео да се бави у недељнику СателитТВ, а од 1993, придружује се редакцији Трећег канала РТС-а.

До 2006, био је помоћник директора и уредник филмског и серијског програма 3. канала. У том периоду као сценариста и редитељ реализовао је и велики број документарних филмова: “Једноставно најбољи“, “Скандинавка“, “Шпанска авантура“, “На другој страни света“.

Драган Пешикан

Његов продуцентски деби документарни филм “Цинема Комунисто“, у режији Миле Турајлић, имао је светску премијеру у такмичарском програму најзначајнијег светског фестивала за документарне филмове у Амстердаму ИДФА, и вишеструко је награђиван.

Извршни је продуцент играног филма “Јелена, Катарина, Марија“ у режији Никите Миливојевића, који је већим делом сниман у Њујорку, а дугометражни играни филм “Проклети пас“ је његов сценаристичко-редитељски деби у играним структурама.

У филму „Проклети пас“ глуме Срђан Жика Тодоровић, Нина Сеничар, Јелена Галовић, Маја Лукић, Игор Первић, Иван Јевтовић, Милош Влалукин…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *