Спорт на територији општине Житорађа неколико година уназад је у вртоглавој експанзији, те тако из дана у дан можемо чути да су основани неки нови спортски клубови. Пре 2 године спорт у Житорађи постао је богатији за један футсал тим, а првих дана 2019. стижу лепе вести за све љубитеље спорта на територији Житорађа, вечерас на оснивачкој скупштини одржаној у Бадњевцу одлучено је да се формира нови спортски колектив – КМФ Бадњевац.
Бадњевац ће се од јесени када буде кренула нова сезона такмичити у Регионалној футсал лиги, заједно са КМФ Задругаром, а да ли је на помолу нови локални ривалитет остаје нам да видимо у блиској будућности. Оно што је већ сигурно јесте да је досадашњи спортски директор КМФ Задругара Владица Величковић, ту исту функцију преузео у КМФ Бадњевцу, а према незваничним информацијама до којих долази наша редакција у Задругару је претходних дана поднео оставку. Очекујемо да већ у току сутрашњег дана се по овом питању огласе и из КМФ Задругара.

Поред Величковића, који ће бити задужен за играчки сектор, у управи се налазе: Љубиша Станковић на месту председника клуба, а генерални секретар клуба ће бити Никола Ћирић. Поред њих у управном одбору налазе се и Александар Стошић и Саша Станковић.

Како смо сазнали, играчка политика Бадњевца ће се заснивати на ”домаћим” играчима, уз по неке играче са стране.
С обзиром да су ”преотели” челнике Задругару, не би било изненађење да и неки од играча Задругара промене дрес од јесени.

Једно је сигурно, они прави спортски сладокусци на територији општине Житорађа моћи ће да уживају у мечевима још једног спортског колектива из ове општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *