Дневно петнаестак позива за помоћ преко кол центра у Житорађи

Кол центар у Житорађи отворен за све старије становнике ове општине којима је потребна помоћ у допремању намирница, лекова и слично  током важећег ванредног стања, дневно позива петнаестак људи. За сада, како кажу надлежени све службе, укључујући и волонтере, успевају да свима изађу у сусрет и истог дана обезбеде  пре свега допремање намирница или лекова, што је и основни захтев позивалаца. Има и оних којима је потребан савет везан за поступање надлежних из Дома здравља, али се уз добру координацију, житељи општине Житорађа, повезују са институцијом која је надлежна за њихов захтев.

За помоћ се махом јављају особе од преко 70 година, које имају двадесетчетворочасовну забрану кретања и не могу да излазе из својих домова, али и лица која у домаћинству имају болесне чланове, због чије безбедности није пожељно да излазе из својих кућа, као и особе којима је наложена мера самоизолације због опасности да су заражени овим вирусом.

Иначе, данас до 14 часова упућено је 15 апела за помоћ, док је јуче 17 становника тражило помоћ. На терену је, како за Добричке каже један од координатора у општини Житорађа задужен за деловање у овој ситуацији Марко Стошић,  око 70 волонтера. Сви они, напомиње, опремљени су  потребним заштитним средствима, пре свега маскама, рукавицама и средствима за дезинфекцију, те се, додаје, поштују сва упутства о поступању у овој ситуацији.

Подсетимо телефон на који старији грађани могу затражити помоћ је 027/ 83 62 085  и то у  периоду од 8 до 16.30 минута сваког радног дана. Ипак, како Стошић додаје, становници се моле да због забране кретања која почиње у 17 часова,  позивају овој број до 15 сати, како би се суграђанима изашло у сусрет истог дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *