Ђак генерације ОШ „Вук Караџић“ Дољевац Јања Нешић из Белотинца

Јања Нешић, ученица из Белотинца, понела је почасну титулу ђака генерације ОШ „Вук Караџић“ Дољевац. Она је заслужено проглашена ђаком генерације јер је поред разних успеха у школовању учествовала и на Републичком такмичењу из биологије и заузела одличан пласман, а бележила је и одличне резултате на такмичењу из хемије.

Разредни старешина и наставница биологије Сузана Перић истиче да је у Београду 28. и 29.маја одржано Републичко такмичење из биологије и да је Јања остварила добар пласман. Такође, на јучерашњој Академији која је одржана у организацији Управе нишког Саборног храма, Града Ниша, Команде Копнене Војске Србије и Нишке црквено-певачке дружине “Бранко” додељена јој је и Похвалница за изузетне резултате током школовања.

Наставница Сузана истакла је да је веома поносна на своју ученицу, али и на ученицу Дуњу Мамутовић која је такође била једна од такмичара Републичког такмичења из биологије у Београду.

  • Преосвећени Владика јуче је заједно са заменицом градоначелнице, госпођом Душицом Давидовић уручио Видовданске награде овогодишњим витезовима знања, ђацима генерације из свих основних и средњих школа из Ниша, као и студентима свих факултета Универзитета у Нишу, а међу њима је била и моја ученица Јања Нешић- истиче Сузана Перић, наставник биологије.

Додаје да су ученице Јања Нешић и Дуња Мамутовић до пласмана на Републичко такмичење дошле преданим радом и трудом .

  • Своје знање најпре су потврдиле на Школском, затим Општинском, Окружном и наравно Републичком такмичењу где су добиле високо рангирана места. Само бодовање на такмичењу из биологије је специфично и јако строго, али по знају могу слободно рећи да су моје ученице можда будући лекари, фармацеути или ће се бавити било којом професијом из области природних наука и сигурна сам да ће бити веома успешне- каже Сузана Перић.

Успехом на овом такмичењу ученице су наставници Сузани Перић донеле титулу успешног предавача, односно Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Српско биолошко друштво, Универзитет у Београду-Биолошки факултет додело јој је  Захвалницу за изузетан успех у раду са ученицима и постигнуте резултате у настави биологије.

  • Захвалила бих се својим ученицима, родитељима и наставници веронауке Биљани која је предложила Епархији нишкој нашег ђака генерације и ми смо јуче ишле на уручење Похвалнице. То је на неки начин круна мог рада и вредног труда моје ученице Јање- додаје наставница Сузана.

Истакла је да поред врсног знања које показала на такмичењу из биологије, запажене резултате је њена ученица показала на такмичењу из хемије, али и да се труди да ученицима приближи и хуманитарни рад па је Јања један од волонтера Црвеног крста Дољевац.

Јања Нешић, ђак генерације ОШ „Вук Караџић“ Дољевац ученица истуреног одељења ове школе у Белотинцу истиче да је током школовања уложила доста труда и рада.

Додаје, да је веома задовољна пласманом који је освојила на такмичењу у Београду и захвалила се разредној и наставници биологије Сузани Перић која јој је била подршка и ментор.

Посебно је истакла да јој веома импонује и додела Захвалнице од стране Епархије нишке на Видовданској академији у Нишу.

  • Уложила сам доста труда и рада и исплатило се признањима које сам добила. Посебну захвалност дугујем разредној Сузани Перић која је била моја подршка за све ово време. Захвална сам и школи и наставничком већу који су ми указали поверење и прогласили ме ђаком генерације, као и вероучитељици Биљани која ме је предложила за једног од добитника Видовданске похвалнице  – каже Јања.

На питање како је решила тестове мале матуре Јања додаје да је задовољна и да се нада да ће освојити максималне бодове и да јој је жеља да упише и настави школовање у гимназији.

Одликовања ОШ „Вук Караџић“ Дољевац биће уручена 8.јула на прикладној церемонији као и сваке године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *