ДЕРБИ ЗАЧЕЉА ПРИПАО ТОПЛИЧАНИНУ: Станковић прикуцао Житорађу на дно

ПРОКУПЉЕ – У дербију зачеља Супер Б лиге исток-запад пред празним трибинама хале ”Др. Зоран Ђинђић” у Прокупљу, снаге су одмерили рукометаши претпоследњег Топличанина и последње пласиране Житорађе. Обе екипе десетковане због корона вируса играли су у проређеним и знатно измењеним саставима, али се вечерас у тој консталацији снага боље снашао домаћин који је убедљиво савладао Житорађу, којој је ово 22 везани пораз у Супер Б лиги, у којој екипа Житорађе од маја прошле године не зна за победу  Вечерашњи меч можемо рећи поред нападачки супериорног Уроша Станковића, обележили су голмани обеју екипа.
Од самог старта Топличанин је наметнуо свој ритам игре, и пулени Миљана Манића су вођени разгоропађеним Урошем Ташковићем, који је вечерас имао 15 одбрана, стекли убедљиву предност. Мањак креативности у нападу у екипи Житорађе и добро расположени Ташковић међу стативама били су иницијалне каписле да се Топличанин у раној фази меча резултатски одлепи. Поред Ташковића у екипи из Прокупља се посебно истакао и Урош Станковић са 10 погодака на коме је вечерас био главни нападачки фокус Топличанина. Станковић је вечерас играо против ”својих” с обзиром да је поникао у Житорађи, али млади рукометаш Партизана на каљењу у Прокупљу није подлегао притиску и био карта на коју се вечерас ”кладио” Манић и добио опкладу.
У екипи Житорађе се истакао највише голман Матија Орбатов са 15-ак одбрана, који је вечерас дебитовао у жуто-плавом дресу и показао да ће бити капитално појачање у екипи Драгана Николића у предстојећој ни мало лакој борби за опстанак.
У десеткованој Житорађи најбољи је вечерас био као и у већини случајева ове сезоне капитен Дејан Илић који је постигао 5 погодака.
На крају, по свему виђеном и приказаном можемо закључити заслужених 35:21 (16:9) за екипу из Прокупља.
Житорађи је ово осми пораз којим остаје прикуцана на само дно табеле, док Топличанин сада има 5 бодова и налази се на 10. позицији, на којој је прескочио сада претпоследњу екипу Прибоја.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *