”Дерби сезоне” припао гошћама из Прокупља

Житорађа – Топличанин 26:34 / фото: Н.Т. Press company

Дерби меч, дерби сезоне, дерби кола, топлички дерби, све су ово епитети које је носио синоћњи меч у Житорађи. Многобројна публика која је синоћ дошла да бодри играчице једне или друге екипе имала је прилике да види зашто су ове две екипе најбоље у лиги. Доста атрактивних потеза, лепих голова и на крају 26:34 у корист Топличанина. Топличанин је синоћ био боља екипа на терену, и то се видело од самог старта. Играчице из Прокупља су више желеле победу и на крају је заслужено оствариле. Житорађанке су само у почетку држале прикључак у меч, а онда је уследио шутерски тренинг Јовановићеве, Пејчићеве и Динићеве. Доста нерезонских шутева овог искусног тројца, промашених контри и полу контри остатка екипе допринели су да Топличанин у појединим деловима меча има и 10 голова разлике. На крају код домаће публике и играчица остаје горак укус пораза у устима, а гошће одлазе задовољне кући, и поново уносе егал завршницу 4 кола пре краја првенства. Најефикаснија играчица вечерашњег сусрета била је Марија Станојевић из Топличанина са 8 голова, она је и проглашена за играчицу меча, уз њу 6 пута је била прецизна Наталија Стаменковић. Код домаћина најефикаснија је била Јелена Јеремић са 6 и Кристина Марковић са 5 погодака.
Тренер Житорађе Антанасковић се сложио са нама да су промашене полуконтре и контре главни ”кривци” за пораз, и додао:
Искрен да будем нисам очекивао пораз у овом мечу. Моје играчице нису дале свој максимум, нешто је ту мањкало, игра је била катастрофална и у одбрани и у нападу. Меч смо изгубили на промашеним контрама и полуконтрама, и генерално једно лоше издање моје екипе. Честитао бих противнику на победи. – рекао је Антанасковић.

Житорађа – Топличанин 26:34 / фото: Н.Т. Press company

Тренер Топличанина Иван Петровић је рекао да резултат није прави однос снага и да је Житорађа много квалитетнији противник.
– Честитао бих мојим цурама које су вечерас погинуле на терену. Ја сам рекао пре овог меча овај меч добија онај који буде више желео победу, јер смо ми по квалитету једнаки. Ми смо заједно са екипом Житорађе успели да подигнемо рукомет у Топлици на један виши ниво. Ми смо пар пута током првенства киксирали па је то можда и заварало наше противнице, међутим када су теже утакмице у питању ми их играмо квалитетно. Знали смо да ће да нам блокирају нашу најбољу играчицу Јовану Вељковић и одговорили смо им адекватно на то њихово решење. – изјавио је Петровић, и упутио једну интересантну молбу на адресу рукометног савеза Србије.
– Овим путем бих молио рукометни савез Србије да обе екипе пошаље у Супер Б лигу, јер су игром и квалитетом то заслужили.
Једна од најборбенијих играчица на терену, Јована Јовановић нам је рекла следеће:
– Пре свега у овај меч смо ушле јако озбиљно. Кренуле смо са нуле и једна и друга екипа, лопта је округла повели смо са неколико гола разлике и нисмо дали да нас стигну. Мислим да су њихове грешке пресудиле вечерас, јер Житорађа није ни мало наивна екипа, ми смо сваку њихову грешку казниле на прави начин. 
Још четири кола остало је до краја првенства, а Житорађанке имају нешто тежи распоред од Топличанина. Ко ће се на крају ”окитити” титулом шампиона, остаје нам да видимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *