Дерби бољем! Светлост : Житорађа 0:2 (0:1)

БАДЊЕВАЦ / ЖИТОРАЂАСВЕТЛОСТ БАДЊЕВАЦ – ЖИТОРАЂА 0:2 (0:1)
Стадион: Прле (Пуковац) Гледалаца: 0 Судија: Александар Николић (Лесковац) 7,5 Жути картони: Марјановић, Крстић (Светлост) Петковић (Житорађа) Стрелци: Милан Јовановић 36 и Стојковић 58. минут за Житорађу.

СВЕТЛОСТ: А. Илић 7, Живковић 6,5 (од 75. Николић -) Антанасковић 6,5, Перовић 7, Тонић (к) 6,5, Малетић 7, Станојевић 6,5, Крстић 7, Марјановић 6,5, Бабовић 6,5, (од 65. Павловић 6,5) Јовић 6,5 (од 83. М. Илић – )

ЖИТОРАЂА: Новаковић 7,5, М. Китановић (к) 8,5, Петковић 6,5, (од 46. Лазаревић 6,5) Радевић 7, Пауновић 7, Стојковић 7,5, (од 78. Лучић -) Поповић 6,5, Динић 6,5, (од 46. Стефановић 7) Јовановић Милан 7, Јовановић Милош 6,5, Јовановић С. 7,5.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Марко Китановић 8,5 (Фк Житорађа)

У дербију Житорађе гледали смо лепу фудбалску представу, у којој је на крају славила гостујућа екипа резултатом 0:2. Иако је у првих пола сата игре Светлост имала теренску надмоћ и иницијативу, Житорађани су сачекали своју праву шансу и у 36. минуту после продора вихорног Стефана Јовановића, голом за ТВ шпице искусног Милана Јовановића Житорађа долази у вођство. До краја полувремена било је још по једна полу шанса на обе стране и на крају се голом предности за госте отишло на одмор. У другом делу, на терену постојала је само екипа Житорађе, док је Светлост на моменте давала знаке живота и захваљући данас расположеном 17-годишњем чувару мреже Андрији Илићу, остала на коти од два примљена гола. Други гол дело је хитроногог Душана Стојковића који је претрчао све играче у одбрани Житорађе и рутински матирао немоћног Илића. До краја меча имала је Житорађа још 3 шансе, али је млади чувар мреже спасио своју екипу убедљивијег пораза.
Капитен домаћих Китановић, каже да је задовољан исходом али не и првим делом игре, јер екипа каква је Житорађа то може и мора много боље, док је капитен Светлости Тонић честитао комшијама на победи, и рекао да се његова екипа окреће следећем мечу, а то је гостовање Слоги у Лесковцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *