Централни мото скуп и rock & roll концерти у Аква парку Дољевац почињу сутра

Централни мото скуп Мото асоцијације Србије у организацији Мото клуба Кетна из Ниша биће одржан наредног викенда у Аква парку Дољевац. Према речима организатора очекује се велики број бајкера из Србије и бивших југословенских република, са преко 1000 мотора. У петак и суботу 23. и 24. августа биће одржани и рок концерти на којима ће наступати познати бендови. Улаз на концерте је слободан.

Ово је иначе друга година за редом да се мото скуп одржава код Аква парка Дољевац, а новина је да је овога пута тај скуп централни из разлога, како за Радио Копријан каже Владица Јовановић из МК Кетна из Ниша, што су, након учлањења у Мото асоцијацију Србије, постали и најјужнија тачка у Србији која има мото клуб. Намера је да се ова асоцијација, која тренутно има 45 клубова, шири и даље, пре свега на јужне и источне делове земље, што је и био разлог више да се Централни мото скуп ове године одржи баш у нашем крају. –Прошле године имали смо пробу, а пошто смо показали добре организационе способности, ове године смо добили прилику да организујемо и главно дешавање, наравно у сарадњи са Туристичком организацијом општине Дољевац која нам је и овога пута максимално изашла у сусрет. Зато смо решили да одемо корак, два даље, па тако за разлику од прошле године када су на концертима које смо организовали учествовали углавном нишки састави, ове године заиста имамо звучна имена. У петак, 23.августа од 22 часа до поноћи централно дешавање на бини су Дивље јагоде, а у суботу Освајачи. На тај начин желимо да се и овдашњем становништву реванширамо и одужимо и да их наравно позовемо да додју да се забаве са нама. Позивам такодје и све остале људе из околних градова, Ниша, Лесковца да додју, јер је улаз на концерте бесплатан.

Иначе, како додаје наш саговорник, у петак се очекује долазак бајкера, њих око хиљаду, а у суботу још неколико стотина. – Доћи ће бајкери из целе земље, с обзиром на то да је овај скуп централни, а такође имаћемо посетиоце из Словеније, Босне, Македоније. Очекујемо и госте из Бугарске.

Дефилеа мотора неће бити ни ове године, због, како Јовановић каже, захтевне процедуре за добијање дозвола надлежних органа, али ће у суботу сви бајкери који буду желели имати прилике да обидју знаменитости Ниша. –У сарадњи са ТО Града Ниша потпуно бесплатно бајкери ће моћи да посете најзначајније историјске локалитете, попут Ћеле куле, Чегра, Бубња.

Мото скуп се завршава у недељу, а док траје, како је речено из ТО општине Дољевац, базени ће радити уобичајено од 10 до 19 часова, уз стандардне цене улазница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *