„Веште руке прошлости и садашњости“ у школи у Пуковцу

Да се на темељима прошлости гради будућност доказали су ученици ОШ “Вук Караџић” одељења у Пуковцу. У складу са Светосављем које се традиционално обележава у овој школи пригодним приредбама, сечењем колача и одласка у цркву, ученици су отишли корак даље.

Чланови Ученичког парламента су покренули пројекат под називом “Веште руке прошлости и садашњости” са идејом да се у пројекат укључе како ученици од 5. до 8. разреда, тако и чланови Савета родитеља и запослени школе. Идеја је подржана од стране помоћника директора Саше Стојковића и као крајњи продукт настала је изложба ручних радова која се симболично отвара на дан школске славе, 27. јануара и трајаће до 31.1. 2020. у просторији школе.

Изложба је приређена сарадњом чланова Ученичког парламента са координатором Виолетом Вукотић, наставницом  српског језика, чланова Вршњачког тима и мама Јелене Петровић, Сање Ристић, Марије Нешић и бака Верице Глигоријевић и Горице Толић, које су уредиле простор да добије изглед музејске поставке. Постављено је више од сто радова тканих, везених и штриканих,чиме је омогућено ученицима да негују позитиван став према националној култури и животу у прошлости, а родитељима активно укључивање у живот школе.

Након првог дела ове изложбе следи и други део, изложба у фебруару на којој ће ученици излагати своје рукотворине и тиме ће се створити веза између  прошлости и садашњости.

Изложба је отворена за све заинтересоване грађане од 10.00 до 14.00 часова.

*Захваљујемо се наставници Виолети Вукотић на уступљеним фотографијама и тексту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *