Ученици школе у Чечини улепшали предстојеће празнике корисницима Дома за стара и инвалидна лица у Дољевцу

Новогодишњи празници су на прагу, а њима се највише радују малишани због даривања пакетића. Међутим, ученици ОШ „Вук Караџић“ четворогодишњег одељења у Чечини решили су, да уместо пакетића, обрадују не своје вршњаке, већ кориснике Дома за стара и инвалидна лица у Дољевцу. Учитељице ове школе Александра Васковић и Наташа Петровић су са својим ученицима организовале креативну радионицу којој су се прикључиле маме и баке. Они су направили новогодишње колаче које ће даривати корисницима поменуте установе у Дољевцу.

  • Ми сваке године, уочи празника, организујемо занимљиво дружење, креативне радионице или пак одлазак у Позориште лутака Ниш. Овог пута одлучили смо да обрадујемо кориснике Дома за стара и инвалидна лица у Дољевцу и све колаче које смо данас направили у сарадњи са родитељима поклонимо њима, како би им улепшали предстојеће празнике- рекла је учитељица Александра.

Креативна радионица је отвореног типа и поред ученика и њихових мама и бака дошли су и људи добре воље који су се радо одазвали овој хуманој акцији.

  • Жеља нам је да код деце јачамо хуманитарни дух, да их научимо да ситницама могу да усреће друге људе како би и они осетили и уживали у чаролији празника. Ми се трудимо да током читаве године негујемо и ширимо дух добре воље међу нашим ученицима, а новогодишњи и божићни празници прилика су да још снажније славимо љубав и радост  даривања- рекла је Васковићева, учитељица ИИ разреда четворогодишње школе у Чечини.

Родитељи су данас  вредно припремали новогодишње колаче који су, напре, били изложени у школи, трудили се да их што боље украсе, а затим су даривани корисницима Дома.

Било је ту свачега:разних декоратвних колача у облику новогодишњих јелки, Снешка Белића, Деда Мраза и слично. Једном речју, права зимска чаролија! Браво децо!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *