У суботу Јужноморавске рибље чаролије у Клисури

12. Јужноморавске рибље чаролије, најпознатија културно-забавно-спортска манифестација у општини Дољевац биће одржане у суботу 29. јуна на познатом излетишту на обали Јужне Мораве, надомак Клисуре. Како би овај догађај оправдао славу коју је предходних година стекао, побринуће се дољевачка Јавна библиотека, организатор свих значајних културних догађаја у нашем крају.

Велико интересовање за такмичење у припремању рибље чорбе већ су показале екипе које су се надметале предходних година, али и неки нови такмичари који желе да овдашњој јавности покажу своје кулинарске способности. Пријаве су увелико у току, а заинтересовани имају времена до петка да пријаве своју екипу и званично постану део такмичарског програма. Телефон библиотеке је 018 870 814, а пријаве су могуће и лично сваког радног дана од 7 до 20 часова.

Очекивања су, како најављује организатор, да надметање у припремању најукусније рибље чорбе окупи и овога пута петнаестак кулинарских екипа, како аматера, љубитеља кулинарства, тако и професионалних кувара са дугогодишњим искуством.

Поред тога што ће добити епитет најбоље кулинарске екипе, победнике, као и другопласирану и трећепласирану екипу, очекују и вредне награде. Жири ће, иначе, чинити реномирани кулинарски стручњаци. Планирано је да припрема рибље чорбе траје од 14 до 17 часова, забавни програм, уз наступ културно-уметничких друштава из Пуковца, Чапљинца, Малошишта, Брестовца и Липовице, почиње у 20 часова, када ће бити проглашени и победници.

Такође, по традицији, припрема се и низ пропратних дешавања, попут такмичења у пецању, пикаду и шаху, која ће бити одржана у току пре поднева, а за најмлађе и ове године биће присутан коњички клуб Нониус из Г.Међурова. За све посетиоце, који се очекују не само из нашег краја, него и шире, с обзиром на популарност ове манифестације, биће на располагању и цистерна са здравом пијаћом водом, коју сваке године обезбеђује Војска Србије, а биће присутни и спасиоци, који ће током целог дана дежурати поред реке, као и обезбеђење.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *