Нишлије победници Јужно-моравских рибљих чаролија

Јужноморавске рибље чаролије, једна од најзначајнијих културно-забавно-туристичких манифестација нашег краја, 12. реду, одржане током минулог викенда на обали Јужне Мораве у Клисури и ове године окупиле су на једном месту страствене риболовце, гурмане, спортисте и љубитеље природе.

Централни догадјај ове популарне манифестације која је одавно изашла из оквира локалног дешавања, и добила једну ширу конотацију и велики значај, је свакако такмичење у припремању рибље чорбе.  Како је у изјави Радио Копријану рекао директор дољевачке Јавне библиотеке које је организатор овог догадјаја такмичило се осам екипа, а победник је тим “Логос трговина“ из Ниша. Другопласирана је екипа „Буца“ Малошиште, а трећи је „Чапљинац1“. Медаље, пехари, захвалнице и котлићи додељени су најбољим кулинарским екипама, а њихове кулинарске способности оцењивао је реномирани жири.

Другопласирана екипа

Организована су и друга такмичења, у дисциплинама попут шаха, пикада, пецања. Занимљиво је истаћи да су ове године пецароши били најмладји посетиоци овог догадјаја, а за све победнике организатор је припремио награде. Коњички клуб Нониус из Горњег Медјурова, такодје је био на обали Јужне Мораве, тако да су сви посетиоци који су желели имали прилике да јашу коње. Вечерњи програм, по традицији, организован је уз учешће фолклорних ансамбала из нашег краја и околних места, па су тако своје играчко умеће показала Културно-уметничка друштва из Чапљинца, Малошишта, Пуковца, Јасенице, Липовице, као и соло певачи.

И овогодишње Јужно-моравске рибље чаролије, како је истакао Митић, протекле су уз велику посећеност и у најбољем реду.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *