У суботу, 9.јануара, протест грађана Ниша због лоше безбедности на улицама

Огорчени саобраћајном несрећом на Булевару Медијана у којој су пре два дана настрадала два пешака, дечак Андреј Прекљусај (12), који је преминуо на лицу места и Дејан Илић (48), отац троје деце, који је касније подлегао повредама у Клиничком центру, на Тргу краља Милана, а потом и на месту трагедије, окупило се око двадесетак грађана захтевајући да се стане на пут бахатости на нишким улицама. Протест планирају и за суботу 9.јануара, те позвају градјане, али и све становнике овог дела земље, који сматрају да је ситуација у саобраћају алармантна, да им се придруже и подрже настојање ове групе градјана, а пре свега родитеља, да алармирају јавност и надлежне институције да се то стање коначно реши.

Нишлија Милан Миљковић, један од покретача иницијативе, рекао је тим поводом у изјави за наш радио да су се грађани јуче спонтано окупили како би указали на пребрзу вожњу у овом делу Ниша. Он је позвао грађане да се поново окупе у суботу, 9.јануара, у 15 часова на месту где се догодила несрећа. Захтевају да полиција спречи бахатост на улицама града и да се адекватно санкционишу особе који се насилно понашају у саобраћају.

Ја сам само један родитељ који је пун беса изашао да укаже на проблем бахате вожње у овом делу града. Ми желимо да направимо једну родитељску шетњу како бисмо скренули пажњу јавности на младиће који у овом делу града возе веома брзо, не поштујући ни саобраћајна правила ни прописе- додаје Миљковић.

Каже да је, иако не живи у непосредној близини места трагедије, сазнао да се током ноћи у овом делу града организују трке, да се јури колима или моторима. Сви родитељи, нарочито у овом делу града се боји за безбедност деце и не усуђују се да их пусте саме чак ни до продавнице, наглашава.

Он је апеловао на полицију да појача контролу, да буде сталног надзора на нишким улицама и да се бахати возачи кажњавају, а не само у ситуацијама када се догоди оваква трагедија.

Хитна помоћ на месту несреће (Фотографије Танјуг/Димитрије Николић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *