У школи у Шарлинцу први пут одржан Новогодишњи и Божићни вашар

У Основној школи „Вук Караџић“ истуреног одељења у Шарлинцу, захваљујући вредним ученицима, родитељима и учитељицама, одржан је први пут Новогодишњи и Божићни вашар. Овом догађају је претходила вишенедељна припрема украса који су настали на креативним радионицама. Како каже учитељица ИВ разреда ове школе Јелица Васић израђени су новогодишњи и божићни украси и декорације углавном од природних материјала и током овог вашара понуђени су по симболичним ценама. Прикупљена новчана средства биће утрошена за набавку школског инвентара.

  • Поред дружења и новогодишњег расположења вашар преставља и могућност зараде, па ћемо прикупљена новчана средства искористити за куповину школског инвентара. Наиме, планирали смо да купимо одговарајуће паное на којима ћемо излагати радове деце и самим тим оплеменити просторе учионица- истакла је учитељица Јелица Васић.

Она је додала да су се родитељи радо одазвали и учествовали у изради новогодишњих и божићних декорација које је поред ње одржала и учитељица првог разреда Александра Стаменковић.

Овакве радионице су и одлична прилика да се код деце развија колективна сарадња и предузетнички дух, каже учитељица четвртог разреда у Шарлинцу.

Деца су са великом задовољством учествовала, нарочито прваци, али због њиховог узраста учитељица првог разреда је држала креативне радионице у којима су учествовали и родитељи деце, док су четвртаци самостално уз моју помоћ израђивали разноразне новогодишње и божићне декорације- каже Васићева.

Настали радови ће сигурно наћи места у декорацији дома јер поред новогодишњих украса израђене се у божићне декорације, а посебно су занимљиве оне са младом божићном пшеницом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *