ТОДОРОВИЋ СЕ ПИТАО ЗА СВЕ ДАНАС: Житорађани савладали фаворита из Алакинца

ОРЉАНЕ – СТАДИОН: Свети Јован (Орљане) СУДИЈА: Немања Арсић (Лесковац) 8 ГЛЕДАЛАЦА: – ЖУТИ КАРТОНИ: Китановић, Јовановић, Петковић, Марјановић (ФК Житорађа) Алексић (Алакинце) СТРЕЛЦИ: Митић у 7 и 33. минуту, Стефановић у 71 и Стојановић у 81. за Житорађу, Милутиновић у 36, Радоичић у 49 и Недељковић у 76. минуту за Алакинце.

ФК Житорађа: Антонијевић 6,5, Китановић 7, Антанасковић 6,5, Стојановић 7, Лучић 7, Стефановић 7,5, Митић 8, Тодоровић 8, Јовановић 6,5 (Пауновић – )  Дамњановић 6,5 (Марјановић 7)

ФК Алакинце: Филиповић, Недељковић, Станојевић, Ђорђевић, Алексић, Радоичић, Милутиновић, Тасић (Јашаревић – ), Војиновић (Спасић – ) , Петровић, Стошић (Станимировић – )

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Марко Митић (Фк Житорађа) 8

Лепа фудбалска представа виђена је у Орљану. Од самог старта доминантнија и боља екипа Житорађе, се данас питала за све на терену. Житорађа је повела рано већ у 7. минуту када је после продора Јовановића, двоструки стрелац Митић, погодио у супротан угао голмана гостију. На 2:0 повисио је поново Митић у 33. када га је из корнера ”погодио” Никола Тодоровић, који је данас још једном показао какво фудбалско мајсторство поседује у ногама. Наду гостима вратио је Милутиновић, три минута после другог гола Житорађе, када је после корнера главом послао лопту иза Антонијевића. Алакинчани боље почињу друго полувреме и то крунишу већ у 49. минуту када после слободног ударца прецизан бива Радоичић. До 71. минута и поготка ветерана Стеве Стефановића, играло се између два шеснаестерца, и таман када су помислили сви да ће Житорађа коначно да приведе меч крају, гости се поново враћају у живот уз помоћ помоћног арбитра који сигнализира да је после шута Недељковића лопта прешла гол линију. Међутим, то није био крај за домаће играче, поново је Тодоровић из прекида лопту послао на ногу Владице Стојановића а овај је без проблема спровео иза леђа Филиповића и поставио коначних 4:3. Треба истаћи посебно ролу главног арбитра Немање Арсића, који је коректно делио правду с обзиром да је познато колико су гости из Алакинца ”уважавани” током целе сезоне код свих арбитара у Зони Југ.
Такође, треба похвалити и целу екипу Житорађе, која је знала каквог противника има данас и није посустала ни једног тренутка, поготово Тодоровић који је обележио меч са три асистенције и још једном показао сав фудбалски раскош и зашто је једна од најбољих 10-ки на југу Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *