Добар одзив за вакцинацију у општини Житорађа

Председник општине Житорађа Иван Станојевић каже да последњих дана бележе већи број грађана који су изразили интересовање за имунизацију и примили вакцину против корона вируса. Како истиче на то је утицала едукативна  кампања коју су спровели приликом обиласка месних заједница.

Станојевић каже да на територији општине Житорађа има доста старијег становништва и да је приоритет била управо ова категорија грађана приликом кампање о предностима вакцинације.

  • Обиласком месних заједница, успели смо да мотивишемо становништво да се вакцинише. Од почетка имунизације до данас првом дозом је вакцинисано 1851 грађанин, док је другу дозу примило 1153 грађана наше општине- истиче председник општине Житорађа.

Станојевић каже да су у претходном периоду имали јако мало заинтересованих грађана да приме цепиво па су одлучили да кампањом приближе грађанима предности имунизације што је и  уродило плодом.

  • Радују ме позитивни резултати кампање коју смо на терену спровели, о чему говори и чињеница да је само током протеклог викенда вакцинисано преко 250 грађана наше општине”.

Он је подсетио грађане да сваког радног дана после 14 сати сви заинтересовани могу без претходног заказивања или пријаве преко еУправе, да се јаве у Дом здравЉа Житорађа и приме цепиво против корона вируса.

И из Дома здравЉа Житорађа позвали су суграђане да се одазову овом позиву и приме вакцину, без обзира да ли имају заказани термин или не и на тај начин да се заштите од могућих компликација које носи инфекција корона вирусом.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *