СВЕТЛОСТ СПРЖИЛА ГРБАВИЦУ: У општинском дербију гости заслужено бољи

ПЕЈКОВАЦ СТАДИОН: Грбавица СУДИЈА: Стојановић Милан (Лесковац) 7,5 ГЛЕДАЛАЦА:ЖУТИ КАРТОНИ: Вељковић, Милошевић, Грујић, Станковић (Добрич) Д. Илић, А. Илић, Пешић, Стевановић, Перовић (Светлост) ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Станковић (Добрич) у 90. и А. Илић (Светлост) у 80. минуту. СТРЕЛЦИ: Милош Грујић из КУ у 82. за Добрич, Д. Илић у 38. минуту и Марјановић у 63. за Светлост.

ФК Добрич: Вељковић 7,5 Марковић 7, Ђорђевић 6, Стојановић 6,5, Младеновић 7, Веселиновић 7, Станисављевић 6 (Мар. Грујић 5,5,), Станојевић 5,5, Милошевић 6, Мил. Грујић 7,5, Станковић 5.

ФК Светлост: А. Илић 7,5, Јовановић 8, Стевановић 7, Перовић 7, Тонић 7,5, Пешић 7, Петернел 7, Д. Илић 8, Марјановић 8, Стојковић 7, Ђ. Величковић 6,5, (М. Илић 7) (Н. Величковић – )

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Драган Јовановић (Фк Светлост) 8

Дерби је оправдао очекивања. Много узбуђења виђено је на популарној Грбавици у Пејковцу. Гости из Бадњевца од самог старта су успоставили иницијативу и били бољи ривал данас. Прво полувреме апсолутно је припало чувару гола домаћих Немањи Вељковићу који је зауставио четири изгледне ситуације за гол у ситуацијама 1 на 1.  Добрич је ипак први могао до вођства када је Стојановић по земљи упутио оштар ударац а млади Андрија Илић је крајњим напорима одбранио шут који је ипак завршио на стативи. Ипак, одбрана Добрича капитулирала је у 38. минуту, када је после одлично изведеног ударца Јовановића, Вељковић одбранио ударац, али се после одбитка у шеснаестерцу најбоље снашао 20-годишњи Дамјан Илић и спровео лопту у гол. То је био резултат првог дела меча.

Гости су одали почаст свом преминулом члану

Други део настављен је такође офанзивно, бележимо по неколико полушанси на обе стране, а прву озбиљнију у наставку искористио је прекаљени фудбалски мајстор Далибор Шиља Марјановић, када је после хирурши прецизног центаршута Драгана Јовановића, у свом стилу, главом савладао Вељковића. Тада домаћин креће у тоталну офанзиву и опсаду гола Илића. Награда стиже у 80. минуту када судија показује на белу тачку, а 18-годишњи Илић прави чудо на голу. Ударац са 11 метара зауставља прво Милошевићу, а када га је главни арбитар поновио, млади чувар мреже узео је скалп и Стојановићу за опште одушевљење гостију. Међутим, главни арбитар меча доноси одлуку да по трећи пут понови казнени ударац а младом Илићу покаже други жути картон и пут ка свлачионици. Резервисту Величковића је онда рутински савладао Милош Грујић, а последњих десетак минута меча протекли су у константној опсади гола Величковића, међутим искусна екипа Светлости је одолела налетима домаћих и сачувала вођство. Меч је почео минутом ћутања у знак сећања на помоћном тренера гостију Тројана Живковића Цивкала, коме су гости посветили данашњу победу. Све у свему на крају можемо да закључимо да је дерби припао бољој екипи, а да су га поред стрелаца обележили голмани обеју екипа који су данас чинили бравуре на голу. После овог сусрета Светлост се пење на 7. позицију са 33 бода, а Добрич остаје на 14. месту са исто толико бодова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *