Стамен Миловановић: ”Љубав је оно основно и примарно у човеку, баш као и што каже књига: Е, то се зове љубав ”

У Народној библиотеци у Житорађи, јуче са почетком од 18 часова промовисан је роман ”Е, то се зове љубав” нишког драматурга и писца Стамена Миловановића. Миловановић који је рођен у Дубову пре 78 година је до сада објавио велики број књига и кратких прича и има прегршт награда, а поред тога аутор је и 17 драмских текстова. Ово је његова последња књига коју је како каже сам аутор писао непуна 4 месеца, и напомиње да је и у овој књизи баш као и у животу основни и примарни мотив љубав.

С
Стојиљковић, Миловановић и Мијаиловић / фото: Н.Т. Прес компани

Књигу сам писао 3-4 месеца, јер су све те приче већ биле у мени и било је потребно да се само преточе на папир. Књига се зове ”Е, то се зове љубав”, с тога мислим да је то основно и примарно у човеку, јер сваки човек који живи без љубави је јако несрећан. Да би човек био срећан мора да буде вољен и да воли. То је управо и циљ ове књиге да о томе прича, да љубав мора да испуни човека. – објашњава аутор.
Поред самог аутора на промоцији су говорили и Нађа Милошевић, Душан Мијаиловић и песник Дане Стојиљковић.
Ово је иначе прва промоција ове књиге, и прва у издаваштву Народне библиотеке у Житорађи. Тираж је 200 примерака, и већ неко време може се наћи на полицама библиотеке у Житорађи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *