Станковић поново изабран за првог човека ФСО Житорађа, 8 делегата напустило скупштину

Као што је постала уобичајна пракса на скупштинама ФСО Житорађа, вика и дрека и напуштање седнице су и вечерас обележили скупштину која је за циљ имала избор новог председника, потпредседника и руководства ФСО Житорађа. Поред делегата који су одређени испред фудбалских клубова у општини Житорађа вечерашњој скупштини присуствовао је Иван Николић председник одбора за спровођење избора ФС РИС.
На вечерашњој скупштини било је присутно 18 делегата, али само у првих 15 минута скупштине, онда су 8 делегата незадовољни како наводе диктатуром Љубише Станковића новог-старог председника ФСО Житорађа, напустили седницу.
Разлог напуштања седнице је диктатура председника фудбалског савеза, јер не дозвољава да наших двоје судија који су изабрани на скупштини судијске организације, гласају. Ми нећемо да учествујемо у оваквим манипулацијама које он ради у већ годину дана како је председник. – изјавио је Марјан Петернел један од незадовољних делегата, и напоменуо да ће обавестити председника ФС РИС-а Новицу Тончева.
После напуштања седнице, поновним пребројавањем присутних делегата утврђено је да постоји кворум за одржавање, с обзиром да је било присутно 10 делегата за председника фудбалског савеза Житорађа је изабран Љубиша Станковић, који већ годину дана обавља ову функцију. На предлог председника за потпредседника ФСО је изабран Саша Филиповић, а поред њега одређено је 11 чланова извршног одбора као и 3 члана надзорног одбора.
Одмах по завршетку скупштине Љубиша Станковић се обратио медијима и рекао: Ово је победа једне исправне политике, која функционише већ годину дана. Моји планови се знају, а то је омасовљење фудбала у Житорађи, и у целом Топличком округу. А поред тога један од циљева ће ми бити омасовљење судијске и тренерске организације, једноставно да фудбал подигнемо на један виши ниво и да не буде само једна екипа која игра зону. – изјавио је Љубиша Станковић.

Сви делегати на својим местима, пре напуштања седнице / фото: PRESS COMPANY

Иван Николић председник одбора за спровођење избора ФС РИС у обраћању за Добричке интернет новине је рекао да је скупштина вечерас одржана, и да сви њени чланови имају права на приговор.
Ја сам овде вечерас у улози посматрача испред ФС РИС, без могућности да било шта сугеришем или одлучујем. Скупштина је вечерас одржана, а сви чланови имају права да улажу приговоре у року за који је то прописан, међутим да ли ће доћи до тог приговора не знам. Али ако га буде одбор за изборе ће се определити и одлучити. Уколико буде било приговора или неких проблема о томе ће одлучивати надлежни органи.  – рекао је Николић.
Како је наша редакција дошла до информације, а која је потврђена од првог човека ФСО Житорађа, на избору је Љубиши Станковићу честитао и Милош Васиљевић председник ФСТО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *