Срце веће од волана: Камионџије из Америке помажу малој Нађи из Ниша

Прича о шестогодишњој Нађи Младеновић из Ниша, која живи у веома лошим условима, без мајке и оца, изазвала је реакцију многих људи добре воље да помогну. Тужна прича дотакла је и људе у иностранству тачније групу камионџија из Америке који редовно прикупљају средства и шаљу угроженима.  Да није заборавио своју домовину и да прати сва дешавања у земљи још једном је потврдио Данијел Стојановић из Чечине који са својим друговима камионџијама из Америке прикупља новац и уплаћује у хуманитарне сврхе, а за малу Нађу прикупио је  3 хиљаде долара помоћи.

Овом акцијом Данијел је потврдио да има веће срце од волана, јер редовно прати дешавања у родној земљи и прикупља и уплаћује средства, пре свега за лечење деце, а овог пута и за помоћ малој Нађи.

Како Данијел каже тренутно је у свом родном месту, али прича несрећне девојчице дубоко га дирнула и он је контактирао своје пријатеље камионџије и за свега неколико дана прикупили су преко 3 хиљаде долара помоћи.

  • Моји другари и ја када сазнамо да је неком детету у Србији потребна помоћ обавезно организујемо акцију сакупљања новчане помоћи. Раније смо новац слали клавијатуристи Амадеус бенда, али он има доста обавеза, тако да ћу сакупљена средства у току дана уплатити на рачун за помоћ Нађи из Ниша- каже Данијел.

Данијел додаје  да  сваког месеца организују прикупљање новчаних средстава и онда уплаћују деци за лечење.

  • Када сам покрену ове хуманитарне акције било је свега нас пар пријатеља, али како стално донирамо средства и медији преносе нашу причу све више колега се прикључује и одвоји онолико колико је у могућности. Сада је новац сакупљао мој пријатељ и колега Александар, пошто сам ја на одмору, и пуно му се захваљујем и поздрављам га- каже Данијел Стојановић из Чечине.

Од како је пре пар година отишао да живи и ради у Америци Данијел редовно сакупља и уплаћује новац у хуманитарне сврхе. Веће износе донирао је Николи и Милици из Батушинца, тешко оболелој деци широм Србије којој је новац био потребан за лечење, а новац је у њихово име уручивао Бојан Стаменковић алијас Боки Татко, око шест и по хиљада евра донирали су Милану Милошевићу из Лесковца који нажалост није дочекао да и поред сакупљеног новца отпутује на лечење, а недавно је 75 хиљада динара донирао и за реконструкцију крова цркве у Ћурлини.

Како каже Данијел настављамо пуном паром, нема стајања, људи позитивно реагују на наше акције, организујемо и турнире у кошарци и сав новац опет уплаћујемо у добротворне сврхе. Истиче да ће по повратку у Америку сакупити још новца и уплатити болесној деци у Србији за лечење. Да је то заиста тако и да Данијел са пријатељима редовно помаже  лечење деце у Србији сведоче многи статуси и видео снимци на друштвеним мрежама где се људи захваљују на помоћи камионџијама из Америке.

М.Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *