Рк Житорађа креће у нову сезону са екипом од 18 година!

ЖИТОРАЂА – Суперлигашки рукометни караван креће од вечерас и у СУПЕР Б лиги, а за играче и навијаче Житорађе први испит је сутра, а то је један од главних фаворита за пласман у СУПЕР А лигу РК Куршумлија. Куршумличани појачани придошлицама из редова Житорађе Илићем и Вељковићем са епитетом фаворита улазе у овај меч.
Житорађанима је циљ ове сезоне претпоследње место, (у Супер А лиги од клубова са истока се такмиче Дубочица, Железничар и Нови Пазар, и није за очекивати да ће неко од њих напустити Супер лигу) надајући се да ће тако сачувати статус суперлигаша и наредне године.

У нову сезону Житорађа улази са скроз измењеним тимом и младим снагама у њему, податак да је у овом тренутку најискуснији у екипи Житорађе 25- годишњи голман Милош Генчић довољно говори о младости момака из Житорађе, чији је просек година 18. Екипу сачињавају момци из три гененерације омладинског погона Житорађе 98/99, 00/01 и 02/03 а уз то прикључено је пет момака из генерације 2004/05 у нади да ће од старијих колега и искусног рукометног стручњака Драгана Николића – Пеге стећи ново рукометно знање и у наредним годинама бити окосница Житорађана.

Како каже први човек Рк Житорађа, Миомир Маљевић, публика би ове године требала да има разумевања за младост ових момака и њихово неискуство које ће сигурно доћи до изражаја у мечевима. Међутим, циљ клуба је био пре пар година да има костур тима из Житорађе што ће ове године бити остварено. Тренутно у саставу за мећ конкурише око 15-ак момака из Житорађе а од “странаца“ ту су Нисић и Генчић из Ниша, и придошлице из Прокупља Вукадиновић и Динић.

Имамо младу екипу, која ће ове године за циљ имати само да не буде последња. Треба имати у виду да су то све момци између 16-21 године, и да њихови вршњаци у тим играчким годинама играју ниже рангове од суперлигашког, што ће мојој екипи доста допринети на што квалитетнијем развоју. Публика, која је била наш 8 играч свих ових година треба да има разумевања за младост и полетност ових момака, и да им грешке, којих ће сигуран сам бити, опрости и буде им ветар у леђа као и досад. До јануара сигурно неће бити долазака, а и тада ћемо видети. Циљ нам је развој рукомета и развој ових младих момака. – рекао је Маљевић.

Треба напоменути да своје прве сениорске мечеве у овој сезони ће забележити и момци рођени 2004 и 2005. године: Страхиња Славковић (2004, голман) Лазар Мутавџић (2006, средњи бек) Бошко Станисављевић (2005, леви бек) Војин Денић (2004, пивотмен) Андрија Ранђеловић (2005, десни бек) и Александар Усковић (2005, крило)

Са оваквим саставом Житорађа ће још једном показати зашто важи за “расадник талената“. Колики је домет младости и талента у овом тренутку спрам искуства других екипа остаје нам да видимо, али једно је сигурно, Житорађани не смеју да брину за будућност рукометног спорта у Житорађи, младост Житорађе куца на врата сениорског рукомета. А у наредним годинама ови момци, чији је напредак евидентан од доласка Драгана Николића биће и будућност српског рукомета.

А да управа води рачуна о својој деци показује и чињеница да ће клуб према речима Миомира Маљевића клуб у скоријем року потписати стипендијске уговоре у трајању од 4 године са овим момцима, на свечаности која ће бити уприличена код председника општине Житорађа.

НАСЛОВНА: ПРИВ. АРХИВА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *