Школа у Житорађи међу одабраних 500 за наставак пројекта ”2000 дигиталних учионица”

У наставку пројекта „2000 дигиталних учионица“ од 01. септембра 2019. године Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Влада Републике Србије, обезбедиће дигиталне учионице за све ђаке првог, другог, петог и шестог разреда у 500 одабраних школа за ову годину. То је модел који на једном месту повезује: Неопходну технологију (рачунар, пројектор и доступан брз интернет), Квалитетан дидактички обликован интерактивни садржај.

Међу 500 одабраних школа за наставак овог пројекта одабрана је и ОШ ”Топлички хероји” у Житорађи. Тим поводом за Добричке интернет новине говорио је директор ове школе Горан Станојевић.

Горан Станојевић дир. ОШ ”Топлички хероји”

– Кренули смо у реализацију тог пројекта уз помоћ министарства, тако што смо до матичне школе довели квалитетан интернет са брзим протоком. Што се тиче осталих истурених одељења, којих имамо 20 и ту смо у току године обезбедили интернет везу. – објашњава Станојевић и додаје: Друга фаза пројекта је да у току летњег распуста тим људи задужен да разведе бежични интернет по учионицама. Са тим делом пројекта требало би да се крене јула и августа како би до септембра све било готово.

Оно што је такође важно за овај пројекат јесте да он има и трећу фазу која предвиђа обука свих учитеља првог и другог разреда као и појединих предметних наставника за рад у дигиталној учионици. Из школе у Житорађи чак 44 учитеља и наставника ће проћи обуку, за разлику од прошле године када је то случај био само са једним наставником.

Станојевић је рекао да ће овај пројекат значити у многоме школи у Житорађи пре свега због тога што ће олакшано моћи да спроводе идеје Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а такође значиће и самим наставницима и учитељима у раду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *