Семинар о лековитим биљкама

Дољевачко удружење „Еко Копријан“ и удружење „Магична вила“ из Ниша, од 5. до 9.јула, у Сокобањи организују семинар о лековитим биљкама. Учесници семинара обићи ће планину Ртањ као и традиционални  Фестивал Св.Јована Биљобера. Заинтересовани грађани општине Дољевац, такође, могу да се пријаве и учествују на семинару, а посебно је за љубитеље природе и лековитог биља организован превоз, по симболичној цени, 7. јула на дан одржавања Фестивала Св.Јована Биљобера. Како каже фитотерапеут и лекар опште медицине Љубинка Стојковић ово је осмо дружење биљобера, а потрудили су се да семинар обогате разним садржајима.

  • Првог дана семинара, 5.јула, идемо на етно ливаде надомак Сокобање, где ћемо гледати, проучавати и учити о лековитим биљкама ливада и бара. Предавање ће одржати сертификовани биљобери. Другог дана посетићемо Озрен планину, а дан касније посетићемо и Фестивал биљобера где ће нам се придружити и удружење „Еко Копријан“ као гости на једнодневном излету. Планирано је у упознавање са богатом флором планине Ртањ- рекла је др Љубинка Стојковић у изјави за радио Копријан.

Дан касније, 8.јула планирана је посета атрактивној туристичкој дестинацији селу Врмџа и Латинграду.

Организатор семинара и председница удружења „Магична вила“ докторка Стојковић каже да ће сви полазници семинара на крају добити диплому. На овом дружењу тајне лековитих биљака презентоваће искусни и сертификовани биљобери, а биће речи и о мало познатим вилинским биљкама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *