Председник Житорађе: Ускоро набавка и новог ултразвучног апарата за Дом здравља

Дом здравља у Житорађи ускоро ће захваљујући средствима Министарства правде по основу одлагања кривичног гоњења   добити нови рендген апарат. Председник општине Житорађа Иван Станојевић каже да ће куповином овог апарата бити подигнут ниво здравствене заштите у овој здравственој установи јер су раније, тачније од 2012. године од када је стари апарат у квару, пацијенти упућивани у Прокупље на даљу дијагностику.

  • Министарство правде је и ове године спровело шести Јавни конкурс за доделу средстава прикупЉених по основу опортунитета за реализацију пројеката од јавног значаја. На овом Јавном конкурсу Дому здравља у Житорађи одобрена су средства у износу од 9.996.000 динара на куповину рендген апарата, па ће пацијенти моћи да обаве радиолошку дијагностику у овој установи- каже Станојевић.

Он додаје да ће и у наредном периоду одређена средства бити издвојена из локалног буџета за набавку савременог ултразвучног апарата, а који ће бити намењен за преглед пацијената на радиолошком одељењу.

Председник Станојевић каже да се нада да ће набавка ултразвучног апарата бити завршена у наредних месец дана.

Додао је да је епидемиолошка ситуација на територији општине Житорађа мирна и да бележе све мањи број оболелих од корона вируса. Радује га чињеница да је и велики број грађана изразио интересовање за вакцинацију и да су мобилне екипе Дома здравља стално на терену и врше имунизацију становништва. Каже да је задовољан одзивом.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *