НОВИ МИТРОВИЋ ИЗ ЖИТОРАЂЕ: Страхиња Пиловић (12) завредео пажњу скаута Црвене Звезде

ЖИТОРАЂА/БЕОГРАД – Када дечаци крену да котрљају лопту по школским двориштима и теренима малих локалних клубова маштају о томе да некада истрче на терене београдских близанаца са Топчидерског брда. Неки, они најмарљивији и најсрећнији добију прилику да покажу шта знају и међу београдским фудбалским синовима. Један од ретких ”клинаца” из нашег краја, који је добио шансу да покаже међу најбољима, шта зна и каквог је фудбалског штофа,  је млади Страхиња Пиловић (12) из Житорађе.

Страхиња Пиловић

Нападач Будућности из Поповца, који је играма у дресу екипе из предграђа Ниша завредео пажњу београдске Црвене Звезде, тренутно се са тренером Мишом Момчиловићем налази на проби у Београду. Према речима тренера Момчиловића, Страхиња се добро прилагођава систему рада генерације 2008. коју предводи Влада Вучић, који се не разликује у многоме од онога у Будућности.
Са тренером смо стигли у Београд у уторак, и ту ћемо бити до краја недеље. Тренинзи нису тешки, и не разликују се пуно од оних које радимо у клубу у Нишу. Лепо ми је овде, и  потрудићу се да оставим што бољи утисак на тренере у клубу. – кратак је био у изјави млађани Страхиња.

Страхиња са тренером Момчиловићем /  фото: dobricke.com / M.M. прив. архива

Иако је његово срце црвено-бело, сви фудбалски стручњаци који су радили са Страхињом кажу да је по стилу игре најсличнији репрезентативцу Србије и некадашњем првотимцу Партизана Александру Митровићу. Снажан и корпулентан у дуелу, чврст на лопти, и сталожен у завршници нешто је што наводи све тренере да Страхињу пореде са Митровићем.
Овај позив Црвене Звезде само је продукт вредног рада у ОФК Будућности, и показатељ да тим људи који се тамо окупио зна како направити младог играча. Надамо се да ће Страхиња бити први у низу дечака из наше школе који ће носити дресове Црвене Звезде или Партизана. Оно што о њему могу да кажем да је тимски захвалан играч, који сваки свој атом оставља на терену, и не воли да губи, што га издваја од других, јер тај менталитет и глад за головима нешто је што фали модерним деветкама домаћег фудбала, а ја управо у томе видим Страхињину највећу шансу. – каже његов тренер Миша Момчиловић.
Треба напоменути да је млађани Пиловић поред Црвене Звезде завредео пажњу и Вождовца међутим, позив Звезде је позив који се не одбија.
Пре Будућности, Страхиња је носио дрес академије спорта ”Прваци” која такође ради под патронатом Мише Момчиловића.
Иако је наша мала варош годинама уназад била позната по рукометним бисерима, овим се показало да деца у Житорађи умеју да буду добра и у најпопуларнијој споредној ствари на свету. Стралету желимо пуно успеха у даљој каријери, и да првенствено завреди црвено-бели дрес, а потом и што више голова на стадиону ”Рајко Митић”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *