ЈОШ ЈЕДАН КОРАК НАПРЕД: Андрија Илић ново лице међу лесковачким лавовима

Бадњевац / Лесковац – Како преноси сајт ФК Светлости, чувар мреже зонаша из Бадњевца Андрија Илић добио је позив да се придружи екипи ГФК Дубочице на пробу. Илић (2002.) је ове јесени био најстандарднији и један од најбољих играча у екипи Драгана Станковића Шимија.  У јесењем делу на 15 утакмица успео је чак 6 пута да сачува своју мрежу нетакнутом, да одбрани један казнени ударац и да једном буде проглашен играчем утакмице.
Наш портал је још раније писао о Илићу и најављивао његов потенцијал, што је данас стигло на потврду. Током своје треће сезоне у зонашком рангу, Андрија је потврдио да је најбољи чувар мреже у Зони југ, а стручни кадар Лесковчана на препоруку Драгана Станковића је препознао квалитет код јединице Бадњевчана.
Драго ми је да ми се као младом голману указала шанса да се опробам у екипи вишег ранга. Вредно смо радили током јесени, крварили сви заједно за бодове, и сада убиремо плодове. Из колективне игре екипе изађе увек неки појединац, тако да овај позив који сам добио од људи из Лесковца, је и позив мојих саиграча, јер без њих не бих могао да се истакнем.

Андрија Илић на данашњем тренингу / фото: ФК Светлост

Осетна је разлика у интензитету рада али ништа што није ненадокнадиво. Дубочица, је клуб са традицијом и сигурно је да чим ми је из клуба саопштено да постоји могућност да се опробам с њима, нисам ни трена размишљао.  – скроман је млађани Илић  и додаје: Велику захвалност за овај корак дугујем мом тренеру Драгану Станковићу и директору Дејану Динићу, који су имали апсолутно поверење у мене, и пружили ми велику подршку. – изјавио је Илић за клупски сајт Светлости.
Осамнаестогодишњи Илић ће са Дубочицом радити до 15. децембра када екипа под патронатом Саше Мркића престаје са радом до почетка припрема за пролећни део.
Сви у клубу се надамо најбољем. И нама ће бити част да ако Дубочица буде задовољна Андријиним квалитетима имамо играча у Првој лиги. Оно што ја могу да кажем да је реч о једном добром дечаку и вредном раднику и талентованом голману. Који је током ове јесени много тога дао нашем тиму. – каже Дејан Динић спортски директор Светлости.
Илић је пре Светлости бранио боје Житорађе из које је прошле зиме појачао Светлост. А да ли ће ове зиме поново променити средину остаје нам да видимо у наредним данима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *