Набујала Топлица прошетала и кроз Житорађу!

ЖИТОРАЂА – У Житорађи као и на територији општине, на више места дошло је до изливања реке Топлице. У поплавама захваћено је неколико кућа које се налазе близу обале, неколико наменских објеката, пољопривредних парцела као и локални пут Житорађа – Глашинац. Такође, под водом је и помоћни терен Фк Житорађа, а како смо сазнали од локалних мештана у току вечери се вода повукла са главног терена, која је иначе дошла до пута, и захватила свлачионице.
Председник општине Житорађа је још почетком 2019. у новогододишњем интерјвуу за наш портал рекао да је у плану сређивање водотока реке Топлице, те смо га поводом ове ситуације а и тог обећања контактирали, а одговор који смо добили преносимо у целости.
Што се најављеног пројекта сређивање водотока реке Топлице тиче, у току је експропријација земљишта. Пројекат је урађен, чекамо да се спроведе експропријација и онда, надам се, крећемо ускоро у реализацију овог пројекта. – рекао је кратко за Добричке, Станојевић.
Једна од локалних мештанки чија је кућа захваћена овом воденом бујицом каже да је у кући све уништено и да је вода током вечери продрла у кућу.
У прилогу испод погледајте фотографије, које је забележио наш објектив и видео снимак терена Фк Житорађа.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *