Лука Ђорђевић позван у А селекцију футсал репрезентације

Житорађа – Седамнаестогодишње чудо од детета на голу Фк Силико из Словеније, Лука Ђорђевић добио је позив од селектора А селекције футсал репрезентације Србије Горана Иванчића. Најбоља футсал селекција Србије, налази се пред новим изазовом и утакмицама баража против репрезентације Финске за пласман на Светско првенство у футсалу Литванији. Тим поводом селектор Горан Иванчић окуплће изабранике на припремама у Вршцу, где ће од 29.06.до 03.07 боравити 14 играча, а међу њима и капитен У-19 репрезентације Лука Ђорђевић, он ће представљати конкуренцију на голу Прокупчанину Немањи Момчиловићу, који је неприкосновен на голу репрезентације. Млади Ђорђевић је позив добио као награду за вредан рад и труд у претходном периоду, а неминовност је да је већ сада озбиљан залог за будућност нашег футсала.
На списку Горана Иванчића су: – голмани Немања Момчиловић (Мостар) и Лука Ђорђевић (Силико, Словенија) који је иначе и капитен У19 репрезентације Србије и најмлађи на списку, и тек у септембру ће напунити 18 година.
-играчи Драган Томић, Јован Лазаревић (Хале Гуик, Белгија), Страхиња Петров, Давор Поповић, Андреја Стојчевски (Црвена звезда), Павле Пешић (ФОН), Стефан Алексић (Врање), Нинослав Алексић (Нови Пазар), Денис Рамић (Калча), Лазар Милосављевић (Веспрем, Мађарска), Александар Гавриловић (Кечкемет, Мађарска) и Милош Симић (Халадаш, Мађарска).
У ексклузивном разговору са нашим новинарима Лука је за Добричке поделио своје прве утиске после позива. Ево шта каже видно еуфорични Лука о томе што ће ускоро делити свлачионицу са момцима које је до јуче гледао на ТВ-у :
Ја мислим да и даље нисам свестан колики је то успех. И даље немам тај осећај, али свакако једва чекам да уђем у свлачионицу са њима и да тренирам и проводим време са момцима. Сигуран сам да ћу пуно научити од њих. – и додаје да постоји трема од тога како би оправдао указано поверење: Наравно да постоји трема, слагаћу ако кажем да је нема. Одговорност је велика, али спреман сам за изазов. Даћу све од себе да покажем да нисам случајно ту, и потрудићу се да максимално вратим на указаном поверењу селектору Иванчићу. – каже нам Ђорђевић.

Лука и Лазар Ђорђевић / фото: прив. архива

Лука Ђорђевић наставља традицију да ”Топличани” господаре на голу футсал репрезентације Србије, после Аксентијевића и тренутно Момчиловића, који су из Прокупља, Житорађанин који живи у Словенији Лука Ђорђевић је треће име из Топлице, које ће представљати прву одбрамбену линију репрезентације у игри на петопарцу.
Иначе, треба напоменути да се Лука налази и на списку У-19 репрезентације у којој је и капитен. Омладинска (У19) футсал репрезентација Србије одрадиће своје припреме у Врњачкој Бањи у периоду од 22. до 26. јуна. Селектор Владимир Јовановић у договору са тренером Марком Гавриловићем и тренером голмана Иваном Мандићем одлучио се за 17 момака међу којима су Лука и његов брат Лазар Ђорђевић.

Редакција Добричких интернет новина, жели пуно среће и успеха младом Ђорђевићу у предстојећим изазовима са репрезентацијом!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *